Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Имоти и строителство

Вземи в gLOG
10 Септември 09, 15:30 / Автор: Viveka Positive Communications
Устройството на съвременния град трябва да отговаря на начина на живот на хората
Световноизвестният френски архитект Доминик Перо сподели визията си за градската философия пред гостите на Colliers Day.
София, 10 септември 2009 г.

Устройството на съвременния град трябва да отговаря на начина на живот на хората, като всяко пространство съчетава възможностите за работа и забавление, коментира световноизвестният архитект Доминик Перо пред гостите на третото издание на Colliers Day. Проявата, организирана от международната консултантска компания Colliers International, беше посветена на темата Градска философия.

„Ако сравним съвременните школи и течения в архитектурата с тези отпреди един век, ще видим, че визията за градоустройството е различна. Докато преди век сме наблюдавали много стриктно обособяване на архитектурата, местата за работа, живот и развлечение, то сега ситуацията е съвсем различна. Това е така, защото хората имат нужда от пространства, където генерираната през деня енергия да се изразходва през нощта”, сподели Доминик Перо. В неговата визия за градоустройството всеки архитектурен проект трябва да пасва на историческите и географски условия на един град. Гостът изтъкна и значението на публичните пространства, които оформят духа на обществения живот. За да илюстрира философията си за града, архитектът представи два свои актуални проекта – този за Вторичен градски център на София и за Нов район около жп гарата в Локарно, Швейцария.

Проектите бяха презентирани пред близо 400-те гости на Colliers Day - водещи представители на бизнеса, публичната администрация, културата, изкуството и медиите.

„В Colliers International вярваме, че темата за градската философия е много важна, тъй като тя засяга всички нас в различните аспекти на ежедневието ни. Считаме, че това е многообхватна тема и за всички наши гости беше интересно да се запознаят с повече гледни точки върху това как най-добре могат да си взаимодействат различните аспекти на една среда, така че хората да се чувстват най-добре”, заяви Атанас Гаров, изпълнителен директор на Colliers International.

Colliers Day се провежда за трета поредна година. Гост на миналогодишното издание на събитието беше Дейвид Сим, старши консултант във водещата компания за урбанистичен дизайн Gehl Architects (Дания). Той изнесе презентация на тема „Градска философия – Модерният европейски град.” 

„Вярвам, че представянето на различни гледни точки върху градската архитектура ще даде платформа за професионален диалог и обмяна на идеи, които ще допринесат за успешното развитие на градската среда и атмосфера”, коментира Атанас Гаров. 

През 2007 г. Colliers Day беше посветен на темата „Устойчиво развитие в сектора на недвижимите имоти”.

За Colliers International:

Colliers International е сдружение между независими компании за недвижими имоти със самостоятелно управление в международен мащаб, с 294 офиса в 61 страни. В световен мащаб Colliers управлява имоти с обща площ от 90 млн. кв.м. и разполага с над 12,700 висококвалифицирани професионалисти.

В България компанията работи от 1991 година и е безспорен лидер на пазара на услуги в областта на недвижимите имоти. Понастоящем Colliers International в България представлява някои от най-иновативните и професионално планирани проекти във всички сегменти на пазара, включително офиси и бизнес паркове, търговски, логистични и индустриални площи, жилищни и ваканционни имоти. www.colliers.com/bulgaria 

За допълнителна информация: 

Андреана Станкова, PR експерт, Viveka Positive Communications, + 359 2 980 45 87,

+ 359 896 665 676

Мая Клевцова, Маркетинг консултант, Colliers International, + 359 2 976 9 976

Източник:
Viveka Positive Communications

------------------------------------------------------------------

Информация за Пресконференция на Colliers International на тема "Градска философия" със специалното участие на френския архитект Доминик Перо, 9.09.2009 г от EVENTS.dir.bg.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.6196