Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

Вземи в gLOG
14 Септември 09, 10:46 / Автор: Майкрософт България
Новата учебна година стартира с национална кампания за безопасен Интернет
За откриването на новата учебна година повече от 3 000 ученици от цялата страна на възраст от 7 до 10 години ще получат книжката „Аз и Интернет”, която по забавен и интересен начин учи децата на безопасно поведение в Мрежата. Тя е разработена от Майкрософт и детския портал Az-deteto.com като част от кампанията „Децата безопасно в Интернет”.
София, 14 септември, 2009 г. – За откриването на новата учебна година повече от 3 000 ученици от цялата страна на възраст от 7 до 10 години ще получат книжката „Аз и Интернет”, която по забавен и интересен начин учи децата на безопасно поведение в Мрежата. Тя е разработена от Майкрософт и детския портал Az-deteto.com като част от кампанията „Децата безопасно в Интернет”. Учениците, които ще я получат, са класовете на учителите, които участваха в съвместен проект „Пътуване из България”, отличен с една първа и една втора награди на Европейския форум на учителите – новатори във Виена.

Освен това, филмчето „Сърфирам безопасно”, произведено в рамките на кампанията за безопасен Интернет, вече е вложено като диск в Помагалото по информационни технологии за трети клас на издателство ИЗКУСТВА с тираж 4 000 броя и от своя страна ще бъде разпространено до над 200 училища в цялата страна.

„Темата за безопасността на децата в Интернет е от изключително значение в наши дни. Трябва да се обучават не само учениците, а учителите и техните родители. Авторският колектив на помагалото поставя акцент на формирането на култура на поведение на малките ученици в Интернет и запознаването им с правила, които да гарантират тяхната безопасност и сигурност в Мрежата. Ние ценим високо партньорството си с Майкрософт България. Компанията предостави безвъзмездно документално-образователния филм „Сърфирам безопасно“, разработен в рамките на кампанията „Децата безопасно в Интернет“, реализирана в партньорство със създателите на сайта Az-deteto.com. Филмът е включен в диска с образователния софтуерен пакет ИТИ и е достъпен за всички ученици, обучаващи се по системата. По увлекателен начин учениците се запознават с няколко златни правила, които трябва да се спазват при работа в Интернет.”, каза доц. Румяна Папанчева от Сдружение „Образование и технологии”.

„Избрахме този начин, за да стартираме тазгодишната си кампания за безопасен Интернет, защото за нас сигурността на децата в Интернет е особено важна. Майкрософт България ще продължи да работи в тази насока, като предоставя образователни материали на учители, родители, деца и тийнейджъри, за да знаят как да се предпазват от опасностите в Мрежата. Тази година целим да достигнем до учениците и чрез техните учители, тъй като именно в училище е особено важно тази тема да се дискутира”, коментира Огнян Киряков, генерален директор на Майкрософт България.

За Майкрософт:

Основана през 1975 г., Майкрософт (Nasdaq “MSFT”) е световен лидер в развитието на софтуер, услуги и решения, които помагат на хората и на бизнеса за пълна реализация на техните възможности. През 2009 г. Майкрософт отбелязва 10 години от откриването на офиса си в България.

За допълнителна информация:

Наталия Димитрова

“Връзки с обществеността”

Майкрософт България

Т: 02/9657 333
М: 0889 400 177
Е: nataliad@microsoft.com

Източник: 
Майкрософт България

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.146