Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
15 Септември 09, 06:57 / Автор: www.zavodata.com
Изложба "Аз и водата"
Фото-изложбата „Аз и водата” ще бъде открита на 16 септември на пешеходния мост при Националния дворец на Културата. 50 фотографии ще бъдат изложени в уникална експозиция в специално създадена арт-инсталация.
Кога: 16-27 септември 2009 година (вторник-неделя)
Къде: София, Пешеходния мост на НДК
Достъп: Свободен
Организатор: Сдружение "Аз обичам водата", Голяма столична община

Събитието: Стартира фото-изложбата „Аз и водата”
Арт инсталация и шоу от звук и светлина за откриването

Фото-изложбата „Аз и водата” ще бъде открита на 16 септември на пешеходния мост при Националния дворец на Културата. 50 фотографии ще бъдат изложени в уникална експозиция в специално създадена арт-инсталация.

Арт-инсталацията, която организира изложбената площ в градската галерия на открито, е проектирана и изпълнена под надзора на арх. Борис Борисов. Дизайнът на инсталацията включва елементи от реалния човешки бит, пряко свързани с водата. Пейките са направени от PVC тръби, масата в информационния център е създадена от ВиК кранове, опора за окачените фотографии са бидони с вода, а стената зад инфо-центъра е от прозрачни тръби.

В конкурса участват снимки, качени на сайта zavodata.com. Десетте снимки, събрали най-много гласове в онлайн-гласуването до 31.08.2009г., получиха автоматично правото за включване в градската изложба. Другите 40 фотографии бяха определени от жури, съставено от журналисти и специалисти в областта на фотографията и дизайна, чийто членове гласуваха независимо един от друг.

10-дневната открита изложба ще продължи до 26 септември, когато ще бъдат обявени победителите от online гласуването, уличното гласуване, победителите в отделните категории и голямата награда на журито.

Всяка вечер по време на изложбата ще се прожектират филми за водата – “Великата тайна на водата” и филми от изданията на Международния екологичен фестивал “Залена вълна – XXI век”, предоставени от фондация “Европейски екологичен фестивал”. Всеки ден ще има Hawle Happy hour с безплатна бира от Hawle, като точния час ще бъде обявяван на страниците на www.zavodata.com и www.hawle.bg. По време на изложбата ще може да гласува със специално разработени карти за любима снимка.

Фото изложбата е част от проекта „София – с обич за водата”, който се организира от сдружение „Аз обичам водата” и се осъществява с финансовата подкрепа на дирекция „Култура” към Столична голяма община.

За контакти:

Жанет Деведжиева /Carpe Diem/
088 77 852 14, 866 9 324, Janet@carpediem.bg

Източник:
www.zavodata.com 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5641