Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Гурме

Вземи в gLOG
15 Септември 09, 15:53 / Автор: Пеньо Иванов - Ivital
16 ученика от професионални гимназии от страната показаха умения в състезание по готвене
Инициативата е част от кулинарен фестивал „Пъстра трапеза” и е подкрепена от фирма „Олинеза”.
София, 13 септември 2009 г. На 12 и 13 септември 2009 година в хотел „Бест Уестърн Хотел Експо» се проведе последния кръг от състезанието за млади шеф-готвачи под патронажа на кулинарен фестивал «Пъстра трапеза» и с подкрепата на фирма «Олинеза». На състезанието участваха 8 отбора от професионални гимназии от София, Пазарджик, Хисар, Добрич, Велико Търново, Панагюрище, Враца и Свищов. Всички те са победители в проведените в рамките на кулинарен фестивал «Пъстра трапеза» състезания за млади шеф-готвачи по регионите.

Професионално жури в състав председател г-н Пеньо Иванов и жури Васил Димов, Венцислава Вирчева оцениха гозбите на участниците по следните критерии:

- Автентичност на рецептата, вкус и вид;

- Креативност при представянето на ястието;

- Професионално отношение и работа в кухнята;

- Използвани кулинарни техники по време на приготвяне на ястията;

- Хигиена на работното място;

- Гостоприемно отношение;

- Здравословност;

Първо място зае отбора от град Велико Търново - Филип Стефанов и Стефка Вълканова с ръководител Росица Илиева, които са ученици в 11 клас на ПГТ «Д-р Васил Берон». Те получиха награди от фирма «Олинеза», хотел «Експо» и списание “Good food”.

На второ място се класираха отбора от Панагюрище – Александър Георгиев и Димитър Кършев с ръководител Живка Беловска, които са в 13 клас на «Професионална гимназия по техника, лека промишленост и стопанско управление», гр. Панагюрище. Те получиха специалната награда от «Олинеза» за здравословно приготвено меню и подарък от хотел «Експо».

Трето място и утешителна награда от списание «Good food” остана за отбора на гр. София - Даниела Григорова и Петър Матаков от «Софийска професионална гимназия по туризъм».

Наградите бяха връчени лично от г-жа Станимира Кондова, търговски директор на фирма „Олинеза” и представители на хотел „Експо”.
За фирма „Олинеза”

"Олинеза" ООД е една от най-бързо разрастващите се компании в България.Името й произлиза от първите два произвеждани продукти – ОЛИо и майоНЕЗА. От създаването си през 1994 до днес компанията отстоява фирмените си ценности, принципи и предлага гарантирано качество и многообразие. "Олинеза" произвежда екологично чисти продукти, съобразени с изискванията за природосъобразно хранене. С марка "Олинеза" се произвеждат към настоящия момент: ситно и едросмляни лютеници, различни видове майонези и емулгирани сосове, кетчупи, конфитюри, различни видове консервирани хранителни продукти, горчици, майонезни и млечни салати, както и бутилирано слънчогледово олио, палмов олеин и масло.

За Кулинарния Фестивал

Кулинарният национален фестивал «Пърста трапеза на гости на моя град» се провежда за втора година и има за цел да запази, съхрани и развие българското кулинарно наследство. До сега фестивалът е посетил Пазарджик, Свищов, Велико Търново, Добрич, с. Баница, общ. Враца, Хисар, с. Джулюница, общ. Лясковец, с. Проглед, общ. Чепеларе, Етъра, Оряхово – „Алено мушкато” и София.
За повече информация:

За повече информация:

„Арт граунд център”

Ирина Люцканова – 0889 22 87 99

Василена Славчева – 0883 30 36 74

Източник:
Ивитал Консулт

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.143