Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Политика

Вземи в gLOG
16 Септември 09, 06:54 / Автор: Ани Брезоева
Евгени Кирилов: Изумен съм от липсата на обяснение от страна на Великобритания за помилването на Майкъл Шийлдс
Българският евродепутат Евгени Кирилов излезе с позиция по повод помилването на Майкъл Шийлдс в интервю за британската телевизия АйТиВи. В него евродепутатът заяви, че е изумен от липсата на подробни обяснения от страна на Великобритания за помилването на Майкъл Шийлдс.
Брюксел, 15 септември 2009 г. - Българският евродепутат Евгени Кирилов излезе с позиция по повод помилването на Майкъл Шийлдс в интервю за британската телевизия АйТиВи. В него евродепутатът заяви, че е изумен от липсата на подробни обяснения от страна на Великобритания за помилването на Майкъл Шийлдс.

"С цялото му уважение за мен е малко странно, че един-единствен човек, било то и министър, може да реши сам такъв случай. Най-малкото британския съд можеше да разгледа ситуацията по обективен и компетентен начин и да даде добро обяснение за новите факти", заяви Евгени Кирилов.

"Сигурен съм, че младежът е научил своя урок и ако поведението му е било достатъчно добро е помилван за добро поведение. От друга страна, Джак Стро каза, че има нови доказателства, че Майкъл Шийлдс е невинен. Това ме изумява, защото предвид ужасната телесна повреда, нанесена върху български гражданин, който едва не почина, трябва да има някой, който да понесе отговорност за това деяние", коментира в интервюто Евгени Кирилов.

На въпрос дали, смята че в България това решение ще предизвика недоволство у хората и дали ще го възприемат като критика към съдебната система, Евгени Кирилов каза, че нещата са се развили точно така и че за обществеността е важно виновният, който и да е той, да бъде подведен под отговорност.

Що се отнася до компетентността на българския съд, Евгени Кирилов заяви че, всеки съд може да допусне грешка, но в случаят с Майкъл Шийлдс вниманието е било изключително голямо, дори от страна на негови британски колеги от Европейския парламент. В тази връзка Евгени Кирилов добави "Не искам да обвинявам българската съдебна система, защото случаят мина през всички инстанции и дори достигна до нашия президент."

На въпрос как ще се отрази случая на двустранните отношения Евгени Кирилов заяви: "Надявам се, че този случай няма да влоши нашите отношения. Но трябва наистина да вземем предвид чувствителността на българските граждани и на роднините, защото този инцидент породи много голямо възмущение. Ние трябва да продължим диалога. Сега топката е в полето на Джак Стро."

# # #

За Евгени Кирилов:

Член на Европейския парламент от Алианса на социалистите и демократите.

Член на Комисията по регионално развитие на Европейския парламент, заместващ член в Комисията по външни отношения и в Подкомисията по сигурност и отбрана.

Почетен член на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

www.evgenikirilov.eu

http://www.evgenikirilov.eu/blog/

# # #

За повече информация:

Ани Брезоева, PR съветник

+ (359) 889 440 678

Източник:
Росен Димитров

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5186