Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Политика

Вземи в gLOG
16 Септември 09, 07:01 / Автор: Ани Брезоева
Евгени Кирилов призова еврокомисаря по разширяването Оли Рен да се запознае със случая Спаска Митрева
Българският евродепутат от Групата на социалистите и демократите в европейския парламент Евгени Кирилов призова европейският комисар по въпросите на разширяването Оли Рен да се запознае лично със случая на македонската гражданка с български паспорт Спаска Митрева.
Брюксел, 15 септември 2009 г. - Българският евродепутат от Групата на социалистите и демократите в европейския парламент Евгени Кирилов призова европейският комисар по въпросите на разширяването Оли Рен да се запознае лично със случая на македонската гражданка с български паспорт Спаска Митрева.

В началото на пленарната сесия на Европейски парламент, Евгени Кирилов запозна своите колеги с историята на случаят Спаска Митрева, осъдена на 3-месечен затвор и с отнети родителски права над невръстното си дете. Българският евродепутат обърна особено внимание на членовете на ЕП за грубото отношение към 23-годишната жена, както по време на принудителното й отвеждане от полицията, така и след това.

Кирилов изтъкна, че Митрева е получила българско гражданство в началото на тази година и изглежда то е основната причина за нечовешкото третиране, тъй като това не е единичен случай.

"Досега Спаска Митрова отдавна трябваше да бъде освободена, ако смятат да я освобождават месец или седмици преди изтичането на присъдата, то това е пълен провал. Мисля, че целият случай, колкото и македонските политици да се опитват да го поставят като някаква дреболия, е много знаков за начина, за отношението на сегашните македонски власти към правата на човека", коментира Евгени Кирилов.

Той припомни въпроса, който е отправил към сегашния македонски външен министър преди две години "защо е тази омраза към македонци придобили българско гражданство" и дадения му отговор, че "това са остатъци от миналото".

"След като положените усилия от българските президент и правителство не дават резултат, обръщам се към комисаря Оли Рен лично да се запознае с този крещящ случай в страна, която желае да започне преговори за членство", заяви още Евгени Кирилов.

# # #

За Евгени Кирилов:

Член на Европейския парламент от Алианса на социалистите и демократите.

Член на Комисията по регионално развитие на Европейския парламент, заместващ член в Комисията по външни отношения и в Подкомисията по сигурност и отбрана.

Почетен член на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

www.evgenikirilov.eu

http://www.evgenikirilov.eu/blog/

# # #

За повече информация:

Ани Брезоева, PR съветник

+ (359) 889 440 678

Източник:
Росен Димитров

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5084