Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
17 Септември 09, 08:02 / Автор: PR Agency Anettevents
Бонсай демонстрация на Валтер Пал във Варна
На 20 септември по покана на Бонсай Клуб България и неговия регионален представител Мартин Аргиров, във Варна ще гостува световно известният специалист и демонстратор на бонсай изкуството Валтер Пал.
СЪОБЩЕНИЕ ЗА МЕДИИТЕ

На 20 септември по покана на Бонсай Клуб България и неговия регионален представител Мартин Аргиров, във Варна ще гостува световно известният специалист и демонстратор на бонсай изкуството Валтер Пал.

Бонсай Клуб България кани всички медии, граждани и гости на Варна да присъстват на изключителното представяне на г-н Пал - световно известен немски демонстратор и специалист в областта на бонсай изкуството, печелил множество награди със своята колекция, участвал на десетки форуми, семинари, конференции по целия свят, член на Европейската Бонсай Асоциация, на Международната Бонсай Асоциация и др.

От 10 часа на 20 септември, неделя, на сцена „Раковина” в Морската градина ще започне уъркшоп с избрани участници от Бонсай Клуб България, който по-късно ще продължи със специална демонстрация на г-н Валтер Пал.

Целта на събитието е това изкуство да стане обществено известно, като идеята пада върху културното развитие на обществото и обогатяване на неговите ценности. Осъзнавайки нуждата от повече гласност у нас на това красиво древно източноазиатско изкуство, носещо вътрешна хармония и спокоен уравновесен начин на живот, организаторите биха искали да покажат на зрителите и минувачите същинската връзка между човека и заобикалящата го природа.

Заповядайте! 20 септември, неделя, от 15 до 18 ч.,

сцена „Раковина”, Морска градина

Повече за Валтер Пал

Валтер Пал е роден през 1944 г. в Австрия. От 1980 Валтер упражнява бонсай като хоби. След кариерата си, като главен мениджър на компания за промишлена електроника и консултинг окончателно взема решение през 1990 г. да прекарва времето в живота си, като бонсай специалист. Днес Валтер е един от най-популярните бонсай творци, който взема участие на повечето международни сцени. Той е посетил голяма част от европейските държави, както и Южна Африка, Австралия, Канада и Съединените щати, Израел, Аржентина и други. Неговите лекции са богатство. „Валтер Философията” за демонстрации е първо и преди всичко да осигури основа за високото качество по работата с бонсаи, добавя значително количество от обяснения за публиката, която ясно да разбере процеса на развитието на бонсай. Той е често наричан ходеща енциклопедия за бонсай, от която може постоянно и свободно да се черпят знания. Получил е няколко десетки национални и международни награди за своите красиви, драматични бонсаи. Той е спечелил най-престижната награда Crespi Купата на Италия за неговата добре известна „Rocky Mountain Juniper”, а при всяко едно участие в изложения, неговите бонсаи винаги заемат едно от първите шест места. Също така печели втората и третата и други места в Gingko Купа награди на Белгия Бонсай, които се провеждат на всеки две години. Валтер е една от първите европейци, които работят с местни видове, които той събира в любимите му Алпи. Той вече разполага с колекция от над 500 качествени дървета в различни стадии на развитие и държи магазин резерв от около 1000 собственоръчно саксии за засаждане на бонсаи.Освен с известната си колекция иглолистни той е също много известен с красивите си широколистни дървета. Бонсаите на Валтер са здрави, силни дървета, на които той често продава природни форми. Колкото по-дълго се занимава с развитието на дървото, толкова повече той се измества от традиционните заложени бонсай стайлинг и концепции за дизайн. Само тези, които действително са посетили градината му знаят, че той притежава впечатляваща колекция от шохин бонсаи /shohin bonsai/. В продължение на много години Валтер се занимава с написването на дълга и изчерпателна Бонсай енциклопедия. Дано някой ден тя да бъде публикувана. Също така е написал повече от 100 статии, които са били публикувани в Западни бонсай списания. Валтер е много добър фотограф и е в състояние да предостави много високо качество на снимките, които да пренесат още по-навътре читателя в духа на бонсай изкуството.


Повече за Бонсай Клуб България

Бонсай Клуб България е създаден от ентусиасти и любители на древното източно изкуство Бонсай. Всичко започнало с ежедневни виртуални срещи и коментари в личен бонсай форум, като първата среща на тези господа, живеещи в различни градове в страната, се състояла в София на 05.04.2008 година. Целта на клуба е:

да обедини интернационални клубове, регионални и местни клубове и всички любители и собственици на бонсаи и сродни на изкуството творения в България, както и други организации и съмишленици обединени под идеите на клуба и други общи и взаимни интереси;
да провежда срещи, семинари, лекции и демонстрации с идеята да се придобиват умения и знания, обмяна на опит, както и привличане на нови членове и разпространяване и разширяване на обхвата на това древно изкуство в обществото, чрез издаване на бюлетини, публикации, статии и участия в медиите;
да организира изложения на бонсаи в страната и участието на членовете на клуба в бонсай изложения в чужбина, създаване на връзки с чужди клубове и обединяването на всички имащи интереса и желанието да бъдат част от голямото бонсай семейство.
да съдейства на международни и местни организации в запазването на ценните видове в природата, да участва в акции по озеленяване и други подобни програми, с цел поддържане на екологичното равновесие и неговото запазване.

Бонсай Клуб България благодари за съдействието и помощта на Модус Хотел, Градински център Мавроматис /Гърция/, АЛД Паркове и Градини ЕООД, Градински център и разсадник Хоум Гардън, Градински център Ерика, Флоримекс България ООД, Агенция за сигурност Телепол ЕООД, фирма „Белфльор” и др.

За повече информация, моля, свържете се с

PR Agency Anettevents, тел. 052.691.888 или

с Мартин Аргиров, Бонсай Клуб България, тел. 0885.919.300

Източник: 
PR Agency Anettevents

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1626