Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Благотворителност

Вземи в gLOG
17 Септември 09, 21:58 / Автор: O3 PR&Consulting Agency
БОН-БОН И РУМЪНЕЦА И ЕНЧЕВ ПЕЯТ ЗА ДЕЦАТА ПО СВЕТА
Песента „Обичам те” на популярния дует става химн на кампания на УНИЦЕФ.
Песента „Обичам те” на Румънеца и Енчев, записана със специалното участие на вокална група „Бон-Бон”, получи своята видео премиера в първия учебен ден - на 15 септември 2009 г. Официалното представяне на видеото към песента бе в столичния ретро клуб „Грамофон”.

Песента „Обичам те” е създадена от Енчев за неговия първороден син, но Румънеца посочва, че я посвещават на всички деца по света. Когато чува за пръв път мелодията на песента „Обичам те”, продуцентът на детска вокална група „Бон-Бон” Рози Караславова решава малките певци да участват като равностоен партньор в проекта. Това не е първият съвместен проект на децата с Румънеца и Енчев. Групата работи съвместно с популярния дует от 12 години, а вече се превръща в традиция участието на „Бон-Бон” в благотворителни проекти за деца. „Бонбоните” участват в Българската коледа, Великолепната шесторка, благотворителните акции от последния VIP Brother.

„Това е най-емоционалният ни проект досега. Песента „Обичам те” е за всички, които обичат.”, категорични са Румънеца и Енчев. Двамата изпълнители представят проекта си на УНИЦЕФ, която оценява по достойнство песента и я приема за химн на последната си кампанията си за ранно детско развитие „Мълчанието днес ражда викове утре”.

Режисьор на клипа към песента „Обичам те” е Васил Стефанов, с който Румънеца и Енчев са работили и по други свои успешни проекти. Концепцията на видеото е да се пресъздаде кампанията на УНИЦЕФ, но през погледа на децата. В снимките участват най-малките „бонбончета”, на възраст между 3 и 5 години, които за учудване на екипа се държат като професионалисти. „Да се работи с малките певци от „Бон-Бон” бе леко и забавно, а записите се получаваха от първия път – нещо трудно дори за опитни изпълнители. „Бонбоните” изпълниха ролята на родители толкова добре, че ни провокираха да се замислим дали децата не са по-мъдри от възрастните и от какво всъщност имат нужда”, споделят от екипа, участвал в реализацията на проекта.

-край-

Информация за редактора

Детска вокална група Бон-Бон е създадена през 1995 г. от Рози Караславова. Тя е продуцент и вокален педагог на "Бон-Бон". ”Бонбоните” са първите представители на България в международното издание на детската „Евровизия”. За конкурса „Бон-Бон” написват и първата своя песен „БонБоландия”, която ги изстрелва на върха в класацията. Гласовитите „бонбончета” са избрани да представляват страната България с вота на ТВ зрителите и с SMS-гласуване. Средства от гласуването са предоставени за благотворителни проекти на УНИЦЕФ.

Бон-Бон се класират на престижното 7-мо място в международното издание на Евровизия за деца. Телевизионен екип от Лондон е толкова впечатлен от българската вокална група, че заснемат филм за това как протича подготовката на децата – от победата им в България до финала в Ротердам.

След участието си в международната Евровизия за деца, “Бон-Бон” стават популярни и на международната певческа сцена. Шведският композитор и продуцент Johan Jamtberg е очарован от тях и написва две песни за групата, като по една от тях – е заснет и видео клип. Това е първият път, в който детска вокална група у нас подготвя проект със западни продуценти.
За допълнителна информация

Ваня Кусева – 0888 769843

Източник:
O3 PR&Consulting Agency 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1155