Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

Вземи в gLOG
23 Септември 09, 13:07 / Автор: Британски съвет
„Да учим по европейски”: Представяне на сборник за британския опит в приобщаващото образование
Сборникът „Да учим по европейски” представя съвременни тенденции и подходи в образованието в Обединеното кралство. Статиите са насочени към учители, родители и всички заинтересовани и представят основните принципи на приобщаващото образование – образование, ориентирано към детето, междукултурно образование, обучение на деца с нарушение на способността за учене и средства и технологии в тяхна помощ, приобщаване на родителите и британския индекс за приобщаване.
На 24 септември (четвъртък) от 17.30 ч. в библиотеката на Британски съвет, ул. "Кракра" №7 в София, ще се състои представяне на сборника „Да учим по европейски: или какво можем да научим за приобщаването от британския опит.” Сборникът е резултат от проект, реализиран от Асоциацията на българските Чийвнинг стипендианти и Центъра за приобщаващо образование с подкрепата на Фонда за проекти на Чийвнинг стипендианти на Британското външно министерство. На събитието ще присъстват много наши приятели и съмишленици, както и представители на Посолството на Великобритания, Британски съвет, МОН.

Сборникът „Да учим по европейски” представя съвременни тенденции и подходи в образованието в Обединеното кралство. Статиите са насочени към учители, родители и всички заинтересовани и представят основните принципи на приобщаващото образование – образование, ориентирано към детето, междукултурно образование, обучение на деца с нарушение на способността за учене и средства и технологии в тяхна помощ, приобщаване на родителите и британския индекс за приобщаване. Целта на материалите е да представят полезен и приложим опит от Обединеното кралство в помощ на българската училищна система и най-вече в сферата на приобщаващото образование. Сборникът ще бъде безвъзмездно разпространен в системата на общообразователни детски и учебни заведения. 

Авторите на статиите са Чийвнинг стипендианти и членове на Центъра за приобщаващо образование. Обединява ги желанието да представят британския опит в образованието и да потърсят мостове за въвеждане на подобни добри практики и у нас. 

Асоциацията на българските Чийвнинг стипендианти (ABCS: www.bg-chevening.org ) обединява млади българи, получили стипендията Чийвнинг. Стипендията е една от най-престижните, по която се отпускат средства за студенти, които желаят да се обучават в магистърски програми и специализации в Обединеното кралство. Асоциацията е създадена през 2005 г. и официално регистрирана през 2006 г. с любезното съдействие на Британски съвет. Членовете на асоциацията работят по различни проекти в областта на гражданското общество, културата, образованието и евроинтеграцията.

Центърът за приобщаващо образование (ЦПО: http://cie-bg.eu) е българска неправителствена организация, официален наследник на десетгодишната работата на британския детски правозащитен фонд Save the Children (Спасете децата) в България. Центърът за приобщаващо образование работи за правото на всички деца на достъп до образование. Основната цел на Центъра е да помогне на повече деца за да могат те да учат, играят и да се развиват заедно с техните връстници. ЦПО работи в помощ на деца със специфични нарушения на способността за учене (българския термин за дислексия, диспраксия, хиперактивност с дефицит на вниманието, аутизъм и др) и за социално приобщаване и качествено образование за всички деца, както и за закрилата на тези, които се нуждаят.

За повече информация – Ива Бонева, тел: 870 20 63, моб. 0898 443 703

Източник:
Британски съвет

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4523