Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Спорт

Вземи в gLOG
24 Септември 09, 07:20 / Автор: Община Бургас
Откриха новата спортна зала в „Меден рудник”
Кметът на община Бургас Димитър Николов и съпругата на първия български олимпийски шампион Никола Станчев прерязаха лентата на новата спортна зала в к-с „Меден рудник”. Еленка Николова и внукът на легендарния борец уважиха церемонията по откриване на съоръжението, въпреки че още са в траур след скорошната му кончина.
Кметът на община Бургас Димитър Николов и съпругата на първия български олимпийски шампион Никола Станчев прерязаха лентата на новата спортна зала в к-с „Меден рудник”. Еленка Николова и внукът на легендарния борец уважиха церемонията по откриване на съоръжението, въпреки че още са в траур след скорошната му кончина.

С решение на Общински съвет – Бургас залата вече носи името „Никола Станчев”. Толкова голям спортен обект в града не е реализиран от 25 години. Строителството беше завършено предсрочно заради добрата организация и ползотворното партньорство между общинска администрация и фирмата – изпълнител.

Проектът бе изпълнен чрез публично-частно партньорство между "Билла" и Община Бургас. Срещу отстъпено право на строеж на супермаркет, търговската верига се ангажира, построи и предостави на Община Бургас спортно-тренировъчен комплекс на две нива, с разгъната застроена площ от 2585 кв. м. и паркинг. Теренът, с който Общината участва в проекта, продължава да бъде нейна собственост.

Спортният комплекс включва многофункционална зала, комбинирана за различни видове спорт - волейбол, баскетбол, хандбал, художествена гимнастика, борба, бокс, вдигане на тежести, минифутбол и др. Капацитетът на седящите места в нея е 150.

Под залата има още две тренировъчни помещения, които при необходимост ще се обединяват в една по-голяма зала, санитарни възли и съблекални.

Неслучайно новата зала „Никола Станчев” се намира в най-големия и най-млад комплекс на Бургас – „Меден рудник”. Тук има най-много деца, младежи и хора в активна възраст, които заслужават база, в която ще могат да спортуват целогодишно. Деца от комплекса има във всички бургаски отбори от всички спортове. Вместо да пътуват с часове до другите спортни бази в града, те ще могат да тренират близо до домовете си.
Кметът Николов изрази надежда, че отделните клубове, които ще ползват залата, ще обхванат в школите си колкото може повече деца, които да изразходват напрежението не помежду си, а върху спортния терен.
Приветствени думи при откриването на залата отправиха кметът Димитър Николов, областният управител на Бургас Константин Гребенаров, финансовият директор на „Билла България” Венцислав Чолаков и президентът на баскетболен клуб „Черноморец” Димо Костов.
Церемонията уважиха с присъствието си множество официални лица и представители на спортната общественост в града. Сред тях бяха зам.-кметът на Община Бургас Красимир Стойчев, председателят на Общински съвет – Бургас Снежина Маджарова, общински съветници, директорът на ОДП – Бургас Милен Димитров, бургаският омбудсман Таньо Атанасов, членове на бургаския Обществен съвет по спорт и др.

Качествата на новата зала провериха децата от клуб „Делфин”, които подариха на кмета Николов баскетболна топка, надписана с посвещение. За настроението на присъстващите се погрижиха девойките от мажоретен състав „Миладина” при ОУ „Братя Миладинови”.

След официалната церемония по откриването на залата мъжете от БК “Черноморец” изиграха демонстрационен мач. В него треньорът Дечо Коешинов представи новата селекция на отбора, който тази година ще гони престижно класиране в елитната Национална баскетболна лига.
През 2009 г. Община Бургас хвърли много усилия за подобряване на спортната инфраструктура в града. Реконструирани и построени бяха няколко спортни площадки. До края на годината ще бъде завършен новият плувен комплекс в Морската градина. Започва строителството на два нови спортни комплекса в „Изгрев” и „Славейков”. 

Местната политика в областта на спорта не остана незабелязана и на 17 май 2009 г. Община Бургас бе наградена от ДАМС със специален приз.

Пресцентър:

Стефан Минчев
0899 255 569

Източник:
Община Бургас

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.8603