Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Храни

Вземи в gLOG
25 Септември 09, 08:48 / Автор: APRA Porter Novelli
Награда на Нестле за създаване на споделена стойност
На 27 април 2009 г. по време на организирания от Нестле двудневен форум за „създаване на споделена стойност” в Ню Йорк, съвместно със Службата за сътрудничество на ООН и Представителството на Швейцария към ООН, бяха обявени три нови инициативи на компанията, които имат за цел да създадат партньорства с правителства, неправителствени организации и малки предприятия.
На 27 април 2009 г. по време на организирания от Нестле двудневен форум за „създаване на споделена стойност” в Ню Йорк, съвместно със Службата за сътрудничество на ООН и Представителството на Швейцария към ООН, бяха обявени три нови инициативи на компанията, които имат за цел да създадат партньорства с правителства, неправителствени организации и малки предприятия. Инициативите включват мащабна образователна програма за храненето, насочена към деца в училищна възраст от цял свят, нови проекти в областта на развитието на селските райони в Африка, както и учредяването на нова „Награда на Нестле за създаване на споделена стойност“, която ще се връчва веднъж за две години за поощряване на иновативни подходи за решаване на проблеми с храненето, водите и развитието на селските райони.

„Наградата на Нестле за създаване на споделена стойност“ ще се присъжда на частни лица, неправителствени организации или компании за създаване на забележителни иновации, които:

• са доказали стойността си на маломащабно ниво;
• са оценени като приложими на широкомащабно ниво или в други общности; и
• имат голям потенциал за подпомагане развитието на селските райони, подобряване достъпа до здравословно хранене, осигуряването на достъп до чиста вода или за значителна промяна в областта на управлението на водите.

Всеки, който отговаря на условията може да кандидатства, да бъде номиниран, има равни шансове в надпреварата за „Наградата на Нестле за създаване на споделена стойност“ и може да подаде своята кандидатура от 1 юли 2009 г.

Нестле ще инвестира 500 000 швейцарски франка в кандидатурата-победител в рамките на определен период и така ще подпомогне реализацията на иновациите. Именно това отличава „Наградата на Нестле“ и я прави единствена по рода си – нейната финансова ангажираност, която може да продължи няколко години с цел да гарантира успех. За първи път „Наградата на Нестле за създаване на споделена стойност“ ще бъде връчена през април 2010 г.

Кандидатурите ще бъдат разгледани от Комитета на „Наградата на Нестле“, който въз основа на критериите за подбор ще обяви списък с петима финалисти. Консултативният съвет по създаване на споделена стойност ще присъди Наградата на лауреата по препоръка на Комитета.

ВАЖНИ ДАТИ:

31 октомври 2009 г.: Край на номинациите

Ноември 2009 г.: Преглед на кандидатурите от Комитета на Наградата на Нестле

Декември 2009 г.: Преглед на финалистите от Консултативния съвет по създаване на споделена стойност

Януари-февруари 2010 г.: Поискване на допълнителна информация за финалистите

Април 2010 г.: Обявяване на носителя на Наградата

Източник:
APRA Porter Novelli

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4703