Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Музика

Вземи в gLOG
25 Септември 09, 23:09 / Автор: Stars Vision Bulgaria
Гостуване на пианиста и заслужил артист на Русия Александър Покидченко в Бургас
Организаторите канят всички ценители на истинската музика да посетят това културно събитие в Бургас.
Бихме искали да Ви поканим тази Събота (26.09) на специален спектакъл с участието на Заслужилия артист на Русия Александър Покидченко. Той ще представи своя репертоар в галерия "Богориди", където ще свири на пиано, подкрепян от бургаския талант - певицата Веселина Тодорова. На мини-спектакъла организиран от "Алианс за Прогрес", със съдействието на Сдружение "Младежки Глас", ще бъде представена индивидуалността на Покидченко, отразяваща се в многопластовия му талант и удивителната му енергетика. Репертоара му включва класически произведения на Рахманинов, Скрябин, Чайковски, Шуман, а този на неговата партньорка в Бургас - оперни арии на Моцарт, Белини, Доницети, Пучини и др. Невероятното представление ще се проведе с начален час 18.00 ч., с куверт на цена от 10 лева. Организаторите канят всички ценители на истинската музика да посетят това културно събитие в Бургас.

-------------------------------------------------------
кратка справка за изпълнителите:

Александър Покидченко


Заслужилият артист на Русия Александър Покидченко е един от най-известните оригинални музиканти и композитори. Индивидуалността на Покидченко се отразява в многопластовия му талант и удивителната му енергетика. Той е истински човек на сцената и композитор, в широкия смисъл на думата, признат от публиката и известни майстори.

Александър завършва московската консерватория „П.И. Чайковски”. Автор е на музика от различни жанрове: музикални спектакли, музика към кинофилми, песни, романси, джаз. Участник е и лауреат на множество международни конкурси. От 1997г. е член на Руския Съюз на Композиторите. Автор и водещ на телевизионна програма: „С любов към музиката”. От 2005г. е главен акомпаниатор и педагог във фонда „Мир на изкуствата”

Репертоара му включва класически произведения на Рахманинов, Скрябин, Чайковски, Шуман, музикални моноспектакли, джазови композиции, любими стари мелодии и песни, весели разкази.

Веселина Тодорова (сопрано)

Веселина Тодорова е родена в Бургас, България.

През 2003г. завършва Музикален колеж към Московска Държавна Консерватория „П.И. Чайковски” /оперно пеене, вокален педагог-Михайловская/.

През 2008г. завършва Руска Музикална Академия „Гнесиних” при вокални педагози – н.а. З.А.Долуханова и Р.П.Лисициян.

Веселина е една от последните ученички на легендарната камерна певица Зара Долуханова. Тя участва в концерти провеждани в нейна памет.

Приемала е участие в майсторските класове на маестро Корези (Австрия, Виена), маестро Майкъл Пол (Америка), Александрина Милчева (България). Тя е лауреат на международните конкурси „Романсиада”(Русия) и „Таланти, надежди, майстори” (България 2008).

Участвала е в постановките на Московския театър „Геликон опера”. Води активна концертна дейност. Пее в концертите на община Бургас, Руски културен център (София), Посолството на България в Москва, Колонна зала (Москва)

Репертоарът на певицата включва: оперни арии на Моцарт, Белини, Доницети, Пучини, Гуно, Бизе, Чайковски, Рахманинов, Римски-Корсаков, песни на Шуберт, Шуман, Брамс, руски романси

----------------------------------------------------------------------------

StarsVision

Източник:
Stars Vision Bulgaria

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5145