Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
28 Септември 09, 18:34 / Автор: Майкрософт България
България избрана за регионална среща на Майкрософт
Специален гост на събитието e Норман Джуда, Главен технологичен директор на дивизията Worldwide Services and IT на Майкрософт

София, 28 септември, 2009г. – София бе избрана за регионална среща на Майкрософт, което е още едно доказателство, че България е важна на картата на Майкрософт. Срещата ще се проведе на 8 октомври в офиса на Майкрософт България, като за нея се очаква да пристигнат повече от 50 специалисти от региона на Централна и Източна Европа.

Специално за тази цел в страната ни пристига Норман Джуда, главен технологичен директор на дивизията Worldwide Services and IT на Майкрософт.

Преди да заеме сегашната си длъжност, Норман Джуда играе важна роля при създаването на дивизията Платформи, Технологии и Стратегии на Майкрософт. Заемал е позицията на корпоративен вицепрезидент по бизнес развитие. Като такъв е бил отговорен за развитието на уеб услугите, предлагани от компанията, както и за интеграцията на платформата .NET чрез управлението на стратегически партньорства с доставчици и потребители на бизнес приложения. Това включва и отговорността за управление на отношенията с важни партньори, включително SAP, както и ключови проекти на клиенти.

Като вицепрезидент по бизнес развитието, Джуда се занимава и със създаването на дивизията за Бизнес приложения и придобиването на Great Plains Software (ERP решения). Работил е в тясно сътрудничество с ИТ отделите както на Майкрософт, така и на клиенти на компанията. Отговарял е за изграждането и развитието на цялостната вътрешна ИТ структура и бизнес приложения на Майкрософт.

Преди да се присъедини към компанията през 1990г., Джуда е работил за Империал Ойл Лимитед, филиал на корпорацията Ексон в Канада. Норман Джуда има повече от 25 годишен опит в ИТ индустрията и притежава магистърска степен по приложни науки от университета в Торонто.

По време на престоя си в България той ще се срещне със студенти, представители на бизнеса и правителството и ще изнесе лекция на конференцията WebIT.

„Радвам се да посетя София и да се срещна с колегите от Майкросoфт България и региона, с партньори и клиенти. Нашата дивизия Microsoft Services работи с различни организации от целия свят, като им помага да решат бизнес проблемите си, използвайки технологиите на Майкрософт. За мен винаги е изключително интересно да се срещам с бизнес лидери и технически експерти, които работят по тези иновативни проекти, да обсъждаме идеи и споделяме опит”, каза Норман Джуда. 

На лекцията си пред студентите, която ще се проведе на 7 октомври от 18:30 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Норман Джуда ще сподели визията си как технологиите на Майкрософт ще променят начина, по който хората общуват с информационните технологии. Освен това ще бъде засегната и темата за бъдещето на модела софтуер + услуги (S+S) и каква е ролята на Майкрософт в този бързо развиващ се ИТ сектор. Срещата е отворена за всички желаещи студенти.

„Радваме се, че „Академия за ИТ Лидери” на ФМИ, ФМИ Общество и Мусала Софт, ще открие втората си академична година с лекция от толкова високо ниво. Удоволствие е да си партнираме с Майкрософт в образователните си инициативи и вярваме, че за утрешните ИТ лидери срещата с г-н Джуда ще бъде интересна, полезна и вдъхновяваща,” заяви Елена Маринова, президент на Мусала Софт.

„За нас е удоволствие да сме домакин на събитието и да сътрудничим за осъществяването на диалог между толкова изявен експерт като г-н Норман Джуда и нашите студенти,” допълни Димитър Биров, заместник декан на ФМИ към СУ „Св. Климент Охридски”.

В рамките на WebIT, на 7 октомври в 13 часа Норм Джуда ще изнесе лекция на тема Следващият уеб (The Next Web).

Основана през 1975 г., Майкрософт (Nasdaq “MSFT”) е световен лидер в развитието на софтуер, услуги и решения, които помагат на хората и на бизнеса за пълна реализация на техните възможности. През 2009 г. Майкрософт отбелязва 10 години от откриването на офиса си в България.

За допълнителна информация:

Наталия Димитрова
“Връзки с обществеността”
Майкрософт България
Т: 02/9657 333, М: 0889 400 177
Е: nataliad@microsoft.com

Източник:
Майкрософт България


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1156