Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Храни

Вземи в gLOG
03 Октомври 09, 22:16 / Автор: APRA Porter Novelli
Покана за Уебкаст Форум на тема: "Нарастващата криза в сигурността на храните и здравословното хранене: Създаване на основи за успешен многосекторен отговор."
Чуйте мнението на световни експерти за това как да намалим въздействието на икономическата криза върху сигурността на храните и здравословното хранене. Уебкастът ще бъде достъпен при поискване от 11,30 часа централно европейско време (CET), 5 октомври (понеделник), на адрес: www.nestle.com/csv.
Чуйте мнението на световни експерти за това как да намалим въздействието на икономическата криза върху сигурността на храните и здравословното хранене. 

Уебкастът ще бъде достъпен при поискване от 11,30 часа централно европейско време (CET), 5 октомври (понеделник), на адрес: www.nestle.com/csv.

Нарастващата криза в сигурността на храните и здравословното хранене: Създаване на основи за успешен многосекторен отговор.

По данни на Световната здравна организация повишаването на цените на храните и горивата са увеличили броя на бедните на планетата с над 100 милиона. Настоящата финансова криза също е допринесла за бедността както в силно развитите, така и в развиващите се страни. Очаква се неблагоприятните икономически условия да изострят още повече проблема с недохранването. Като изключително сериозна опасност се разглежда недохранването сред най-уязвимите слоеве на бедните общества. Очаква се също част от тези общества да преминат към по-евтини източници за набавяне на необходимите калории, което значително може да увеличи риска за епидемии от затлъстяване. Според експертите преодоляването на подобни рискове ще изисква както изпитани, така и иновативни решения в ключови обществени сектори.

Най-новото от науката за здравословното хранене: Професор Патрик Уеб, декан на училище за здравословно хранене „Фридман” в „Тъфтс юнивърсити”, Бостън, САЩ. Най-новото от политиката в областта на земеделието: Д-р Прабху Пингали, директор на „Земеделска политика и статистика”, отдел за земеделско развитие, фондация „Бил и Мелинда Гейтс”, Сиатъл, САЩ. Най-новото от хранително-вкусовата промишленост: Д-р Нилс Кристиансен, вицепрезидент на Нестле СА, Веве, Швейцария. Модератори: Д-р Ноел Соломонс, Център за изследване на сетивните увреждания, стареенето и метаболизма, Гватемала; и Д-р Нилс Кристиансен.

За предварителни въпроси към експертите, моля, попълнете прикачения формуляр и го изпратете на адрес: creatingsharedvalue@nestle.com
За повече информация и регистрация за уебкаста или подкаста,
моля, посетете:
http://clients.world-television.com/nestle/Nestle_ICN09/ 

Източник:
APRA Porter Novelli

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1449