Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
09 Октомври 09, 13:06 / Автор: Ardency Consulting
Саша Безуханова е преизбрана за член на борда на Европейски център за жените и технологиите
Саша Безуханова, директор „Публична администрация” в НР за Централна и Източна Европа, беше преизбрана за член на Управителния съвет на влиятелната организация Европейски център за жените и технологиите.
Брюксел, Белгия – 9 октомври, 2009 – Саша Безуханова, директор „Публична администрация” в НР за Централна и Източна Европа, беше преизбрана за член на Управителния съвет на влиятелната организация Европейски център за жените и технологиите.

По време на общото събрание на центъра, който е под егидата на Европейската комисия, се събраха над 130 жени на управленски позиции в компании като НР, Microsoft, Motorola, Orange, Alcatel-Lucent, лидери на неправителствени организации и държавни институции.

Г-жа Саша Безуханова посочи най-добри бизнес и управленски практики от международния опит на НР за повишаване конкурентоспособността на
компаниите и организациите, чрез привличането на повече жени в сектора на ИКТ.

„Сега е момента да се подготвим за бъдещето и когато кризата отмине, ИКТ секторът да разполага с необходимите ресурси да посрещне следващия цикъл на просперитет. В Европейския център работим за създаване на програми, които да премахнат бариерите пред достъпа на жени в сектора на информационните технологии. През настоящата и следваща година безработицата в еврозоната се очаква да мине границата от 10%; в същото време в ИКТ сектора е прогнозиран
недостиг от 300 000 кадри. Така че, основната ни задача ще бъде да
стимулираме изучаване на ИКТ и навлизане на повече жени на пазара на труда в сектора”, заяви г-жа Безуханова.

Според посочени на форума изследвания налице са значителни разлики между европейските страни – докато 81% от жените в Холандия от 16 до 24 години ползват свободно Интернет технологии, в България този процент е само 38.

Европейският център за жените и технологиите е неправителствена организация, обединяваща институции и компании, които стимулират увеличаване на броя на жените в ИКТ и свързаните сектори. Мисията на центъра е да бъде постигнато значително увеличение на участието на жените в ИКТ до 2015 година.

Организацията цели женската креативност и опит в ИКТ да бъдат използвани при изграждане на икономика на знанието в Европа.

Общото събрание на Европейския център беше предшествано от работна среща под патронажа на Еврокомисаря по информационни технологии и медии Вивиан Рединг. На срещата г-жа Рединг инициира Директория на жените в ИКТ сектора – интерактивна платформа, която да обедини всички инициативи и информация, както и да създаде основите на европейска мрежа на жените от сектора.

Г-жа Рединг представи и новоприсъединилите се 28 компании към Кодекса за най-добри практики за жените и ИКТ. Някои от новoподписалите кодекса компании са световни лидери като CISCO, Google, Infineon, Microsoft, Motorola, Panasonic, SAP, Sony Europe.

About HP

HP, the world’s largest technology company, simplifies the technology experience for consumers and businesses with a portfolio that spans printing, personal computing, software, services and IT infrastructure. More information about HP (NYSE: HPQ) is available at http://www.hp.com/.

Източник: 
Ardency Consulting

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0431