Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
08 Октомври 09, 23:22 / Автор: Община Бургас
Бургас рекламира в Брюксел потенциала си в областта на възобновяемите енергийни източници
Бургас участва за втори пореден път в инициативата „OPEN DAYS” /Дни на отворените врати/, която се провежда от 5 до 9 октомври 2009 г. в столицата на ЕС.
Прессъобщение - 08.10.2009 г. 

Голям интерес сред потенциалните инвеститори предизвика докладът за „Добрите практики и потенциала на Бургас в областта на възобновяемите енергийни източници и енергийната ефективност”, представен в Брюксел от зам.-кмета на община Бургас Атанаска Николова.

Бургас участва за втори пореден път в инициативата „OPEN DAYS” /Дни на отворените врати/, която се провежда от 5 до 9 октомври 2009 г. в столицата на ЕС.

Тази година българската морска община се представя активно в две събития от богатата програма на „OPEN DAYS”. На 6 октомври се проведе форумът „Регионални решения на климатичните проблеми - добри практики”, модериран от Уилям Жилет от Изпълнителна Агенция по конкурентноспособност и иновации към Европейската комисия. В него Бургас представи своя опит и добри практики заедно с представители на региони от Италия, Унгария, Полша, Гърция и Румъния.

Именно на този форум зам.-кметът Атанаска Николова акцентира върху потенциала и възможностите на Бургас да предостави добри условия за инвестиции в областта на възобновяемите енергийни източници и енергийната ефективност.

Останалите участници и гостите на събитието са били впечатлени не само от уникалното географското положение и природните дадености на региона, но и от целенасочената политика, която Община Бургас води за насърчаване на инвестициите в тази област. Интерес към Бургас са проявили предприемачи от Германия и Италия, които са заявили желание да посетят града, за да се запознаят на място с възможностите за инвестиции.

На 7 октомври община Бургас бе представена и във форума „Регионални иновации”, съвместно с партньори от Италия, Холандия и Великобритания.

Инициативата „OPEN DAYS” се провежда за седма поредна година и е най-голямото събитие в календара на Европейските институции, чрез което се отдава признание на значимата роля, изпълнявана от градовете и регионите в цялостната реализация на проекта за Обединена Европа.

Пресцентър:

Стефан Минчев
0899 255 569 

Източник:
Община Бургас

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1138