Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
07 Октомври 09, 23:39 / Автор: Български фонд за жените
Начало на „Месеца на равнопоставеността 6 октомври – 6 ноември”
Български фонд за жените съвместно с 10 партньорски неправителствени организации от цялата страна стартира национална младежка кампания „Месец на равнопоставеността 6 октомври – 6 ноември”. Зад посланието на кампанията По-добре заедно стои увереността на БФЖ, че позитивната социална промяна се случва само тогава, когато всички ние работим заедно за постигането й.
Български фонд за жените /БФЖ/ съвместно с 10 партньорски неправителствени организации от цялата страна стартира национална младежка кампания „Месец на равнопоставеността 6 октомври – 6 ноември”. Зад посланието на кампанията По-добре заедно стои увереността на БФЖ, че позитивната социална промяна се случва само тогава, когато всички ние работим заедно за постигането й.

В началото на годината Български фонд за жените постави началото на дългосрочна „Младежка Програма 2009-2013” с цел да повиши информираността, да насърчи активната гражданска позиция и участието на младите хора в превенцията и борбата с дискриминацията, както и да утвърди принципа на равни възможности на национално, регионално и местно ниво.

С финансовата и методическа подкрепа на БФЖ бяха сформирани „Младежки клубове по равнопоставеност” в градовете Пловдив, Велико Търново, Плевен, Хасково, Карлово, Перник, Монтана, Дупница, Свиленград и Елхово.

В процеса на изграждане, функциониране и укрепване на клубовете момичетата и момчетата ще бъдат окуражени да изразяват свободно своите виждания, мисли и нужди и така да станат видими в общността. Чрез участието си в клубовете младите хора ще имат възможност да оценят значението на толерантността и взаимното уважение като предпоставка за тяхната успешна бъдеща реализация като отговорни и активни членове на гражданското общество.

В хода на реализирането на дейностите на клубовете в рамките на тазгодишната кампания момичетата и момчетата ще получат възможност да оценят другия като равностоен и ценен участник в съвместната им работа.

Сред планираните дейности в рамките на тазгодишната кампания са:
спортни и екологични мероприятия
дискусии по проблемите на равнопоставеността
форум – театри, които да представят реални ситуации от живота на съвременните млади хора и да ги стимулират към дискусия по проблемните възли от техния живот
форуми от типа на «Световното кафене»
кръгли маси с участието на младежи, учители, родители и представители на местната власт
използване на различни видове изкуството като инструмент за социална промяна
провеждане на проучвания на нагласите на младите хора към дискриминацията

На 6 ноември, когато приключва „Месеца на равнопоставеността”, ще бъдат представени резултатите от проучването и добрите практики от националната кампания.

За Контакти:За допълнителна информация:
Теодора Стоименова,
Връзки с обществеността
Т: + 359 2 9815 604
М: + 359 888 295 832
Е-mail: gender@fastbg.net

Източник:
Български фонд за жените

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.111