Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
13 Октомври 09, 06:19 / Автор: Лео Богдановски
Пиано падна до Орлин Горанов на Златен кестен 2009
Бащата на кмета на Каварна с наградата на публиката.
Пианото на композитора Нелко Коларов се строполи на сцената по време на рецитала на Орлин Горанов на шлагерния фестивал „Златен кестен 2009” в Петрич. Инцидентът се случи още на първата песен на гласовития оперно-естраден певец „Да започнем отначало”. Музикалният инструмент се откачи от стойката си и за малко не отсече краката на пианиста на Робин Гиб от „Би Джийс”. По чудо остана незасегнат от повреда и самият синтезатор, та любимецът на няколко поколения успя да зарадва почитателите в най-южния град на България с хитовете си. Около час Орлин Горанов изпълни някои от най-популярните си песни като „Светът е за двама”, „Заминават си птиците”, „Като дъх на утрин” и италианската канцонета „О, соле мио”. Певецът направи и ефектно шоу за публиката, като се включваше и в танците на балета от Югозападния университет „Неофит Рилски” - Благоевград. Дуетната половинка на Кристина Димитрова демонстрира и известното си чувство за хумор, като от дефекта с пианото направи ефект. „На следващата песен може да не ръкопляскате толкова силно, за да не падне пак”, пошегува се попзвездата преди да обяви второто си изпълнение. Орлин, а и останалите участници и организаторите не пропуснаха да благодарят за перфектното озвучаване на „Саламандър мюзик”.

Горанов заедно с композитора Тончо Русев, който бе част от журито на фестивала, кмета на Петрич инж. Вельо Илиев и главния секретар на читалище „Братя Миладинови” Гичка Тренева връчиха наградите на 16-тото издание на „Златен кестен”. Първа награда за изпълнение спечелиха Лили Анастасова (за солисти) и формация „Бялата лястовица” от Генерал Тошево (за групи). Голямата награда за авторска песен – едноседмична почивка в 4-звездния спа хотелски комплекс „Бац”, отиде при Румен Стойков за парчето „Кресна – приказка любима”. Наградата на публиката си завоюва бащата на кмета на Каварна Цонко Цонев – Здравко Цонев за композицията „Петричанка”. За най-добър млад изпълнител бе отличена малката Мария Гугушева, която разплака публиката с „Облаче ле, бяло” подобно на Силви Вартан България в началото на 90-те. Голяма част от наградите бяха осигурени от бизнесмена Живко Караделиев, а водещ на вечерта бе Драго Драганов, който също зарадва публиката с няколко свои изпълнения.

Антонина Бонева – директор на дирекция „Музика и танц” към Министерството на културата, под чийто патронаж се проведе „Златен кестен 2009”, изрази задоволството си пред музикалния шеф на шлагерния фестивал Захари Георгиев, че форумът се е превърнал в истинско музикално събитие не само за града, но и за страната. Тя изтъкна, че организаторите успяват да развиват фестивала и да търсят нови хоризонти, като се привличат млади участници и младежка публика, а за догодина „Златен кестен” има амбицията да стане най-големия балкански фестивал за градска и популярна песен.

СНИМКИ: WWW.BGESTRADA.COM

Лео Богдановски
Медиен консултант
www.leobogdanovski.com

Източник:
Лео Богдановски

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5194