Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
13 Октомври 09, 06:23 / Автор: Списание "Мениджър"
Лъчезар Цоцорков стана „Мениджър на годината 2009”
Изпълнителният директор на „Асарел Медет” АД доктор инж. Лъчезар Цоцорков e „Мениджър на годината 2009”. Той спечели престижното отличие в оспорвана надпревара с още 9 висши ръководители на компании, класирани за финалния етап на конкурса от „Делойт България”.
Изпълнителният директор на „Асарел Медет” АД доктор инж. Лъчезар Цоцорков e „Мениджър на годината 2009”. Той спечели престижното отличие в оспорвана надпревара с още 9 висши ръководители на компании, класирани за финалния етап на конкурса от „Делойт България”.

Заключителната церемония се проведе в аулата на СУ”Св. Климент Охридски”.

Присъстваха повече от 200 мениджъри на български и чужди компании, министрите на регионалното развитие, на икономикатаq и на труда и социалните грижи Росен Плевнелиев, Трайко Трайчев и Тотю Младенов, както и и.д. кмет на София Минко Герджиков.

Националният конкурс „Мениджър на годината” се провежда за втори път в България. Организатор е списание „МЕНИДЖЪР” в партньорство с международната консултантска компания „Делойт”.

Документи за участие тази година подадоха 82-ма висши мениджъри.

20 от тях са жени. Чуждите мениджъри, които управляват компании в страната, са 8.

Най-много документи за конкурса са подадени от мениджъри, свързани с информационни технологии и комуникации - те са 17 на сто.

Втори се нареждат ръководителите на компании за строителство и недвижими имоти – 15 %. Мениджърите на банки и финансови компании са 10%

Конкурсът „Мениджър на годината 2009” се реализира с подкрепата на Мtel, Chivas Regal, „Булстрад”, „Майкрософт”, „ВМ Финанс Груп”.

Медийни партньори са bTV, в.”Стандарт”, „Дарик радио”, Инвестор.бг.

Д-р инж. Лъчезар Цоцорков

63- годишният изпълнителен директор на „Асарел-Медет” АД е човек с богат и дълъг професионален и мениджърски опит.

Поема ръководството на компанията през 1986 г. и осъществява успешното преструктуриране на дружеството. Председател е на управителния съвет на Българска минно-геоложка камара, от основаването й през 1991 г. Член е на управителния съвет на Българската стопанска камара. Той е един от учредителите и първи председател на Индустриален клъстер „Средногорие-мед” в Пирдоп и на Сдружение на предприемачите – Панагюрище, член е на Управителния съвет на Атлантическия клуб в България. От 2000 г. участва в Ротари клуб - Панагюрище.

Д-р инж. Лъчезар Цоцорков е член на Международния организационен комитет на Световния минен конгрес – Варшава. Участва в Управителните съвети на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия и на Българския национален минен комитет. Действителен член е на Международната академия по минерални ресурси - Москва, на Международната академия по екология и безопасност на труда - Санкт Петербург, чуждестранен член на Руската минна академия - Москва, и на Международната фондация „Карл Дуисберг” - Кьолн, Германия. Има множество публикации в български и чуждестранни научно-технически издания, както и регистрирани патенти и рационализации. Носител е на най-високото държавно отличие - орден «Стара планина - първа степен». Женен е, има две деца.

МЕНИДЖЪР. е единственото по рода си списание за българските мениджъри, предприемачи и собственици. То защитава техните интереси, дава им информация, идеи и гледни точки, с които се стреми да им помага в бизнеса. Списанието е независимо, частно, съблюдава етичния кодекс на българските журналисти, създадено е изцяло с български капитал. През 2008 година МЕНИДЖЪР взе първа награда за бизнес списание на международния медиен фестивал в Албена. На същия фестивал през 2007 г. МЕНИДЖЪР получи голямата награда “Златен чадър” за “Печатни медии” и наградата в категория “Списания”. Носител е и на знака Superbrands, за най-добра марка.

МЕНИДЖЪР. е част от ВМ ФИНАНС ГРУП - холдингово дружество с дейност, насочена към стратегическо управление на проекти и инвестиции в областите технологии, дистрибуция, издателска дейност и услуги. В рамките на дружеството работят 11 компании, а броят на служителите е над 1000.

Делойт е една от най-големите одиторски и консултантски фирми в света. За нея работят над 165 хил. професионалисти в над 140 страни. Екипът на Делойт България е от над 200 души. Компанията предоставя на своите клиенти услуги в сферата на одита, данъчни услуги и услуги по управление на риска, управленското консултиране, което включва консултации по управление на човешките ресурси, стратегическо и оперативно управление, финансово управление и ИТ, както консултиране по придобивания, сливания, оценка на активи и др. 

Източник:
Списание "Мениджър"

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1358