Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
13 Октомври 09, 06:50 / Автор: Британски съвет
Библиотечните материали на Британски съвет ще се преместят в новия си дом в Софийския университет
След затварянето на библиотеката си през ноември Британски съвет ще дари нейния ресурс на Библиотеката по англицистика и американистика на СУ „Св. Климент Охридски”. От своя страна Софийският университет за първи път ще отвори вратите си за външни читатели.
След затварянето на библиотеката си през ноември Британски съвет ще дари нейния ресурс на Библиотеката по англицистика и американистика на СУ „Св. Климент Охридски”. От своя страна Софийският университет за първи път ще отвори вратите си за външни читатели.

Освен голяма част от материалите от нашата библиотека, те ще имат възможност да ползват и книгите, предлагани в университета. Изключение ще правят някои от специализираните материали на Библиотеката по англицистика и американистика, които ще се предлагат само на студентите и университетските преподаватели, както и за някои учебни помагала на Британски съвет, които ние ще задържим при нас в помощ на курсистите ни.

Всички настоящи членове на библиотеката на Британски съвет ще получат автоматично членство в новата библиотека до изтичане на текущия им абонамент. Тези, които не желаят да ползват услугите на Библиотеката по англицистика и американистика, могат да поискат частично връщане на членската им такса. При изтичане на членството всички читатели ще бъдат поканени да го подновят вече в Библиотеката по англицистика и американистика.

Датата на официалното връчване на дарението предстои да бъде уточнена.

Бележки за редакторите:

* Библиотеката по англицистика и американистика на СУ „Св. Климент Охридски” е създадена като ресурсен център на Британски съвет през 1992 г. Тя разполага с широко пространство и комфортна читалня, оборудвана с компютърна, аудио, видео и фотокопирна техника. През 1997 г. центърът се сдоби с второ ниво под основната си читалня, а с настоящото дарение от Британски съвет очаква следващото си разширение.

* Библиотеката предлага широка онлайн база данни от статии, публикувани в списания, вестници и академични журнали. Служителите й са обучени по стандартите за обслужване на клиенти на Британски съвет и ние сме убедени, че вие ще продължите да бъдете удовлетворени като нейни читатели.

* СУ „Св. Климент Охридски” е традиционен партньор на Британски съвет в множество инициативи през годините. Ето защо за нас бе естествен избор да предложим дарението точно на Библиотеката по англицистика и американистика. Поласкани сме, че най-старият университет в България реши да разшири достъпа до библиотеката си за външни читатели.

* Допълнителна информация можете да намерите в страницата на Британски съвет http://www.britishcouncil.org/bg/bulgaria-lis.htm.

* Решението да затворим библиотеката бе продиктувано от нуждата да пренасочим ресурси и осигурим максимално време и средства за нашите проекти и за новия начин на работа, в съответствие с осъвременената роля на Британски съвет в Европа. През последните години започнахме да се оттегляме от имиджа си на традиционен културен институт, работещ върху двустранните отношенията между България и Обединеното кралство, и се насочихме към изграждането на по-динамични и гъвкави културни отношения. Започнахме работа по ново портфолио от проекти с основен фокус върху регионалните и глобални проекти и програми, които да допринасят за изграждането на дългосрочни отношения и връзки между България, Обединеното кралство и други европейски държави.

* Нашата работа е насочена към младите хора в България и ние предлагаме програми за засилване на междукултурния диалог, стимулиране на толерантност към различията и развиване на умения за иновации и повишена конкурентноспособност. 

* До края на октомври Британски съвет организира три събития в областта на творческите сътрудничества, участие в националната конференция „От първия звънец до първата заплата и по-нататък” и два семинара за създаване на роботи, насочени към детска и младежка аудитория. Представители на нашата мрежа от комуникатори на науката пътуват тази седмица до Банкок за едноседмичен семинар по промените в климата, а победителката от конкурса Лаборатория за слава 2009 ще вземе участие в събитието „Срещнете се с Дарвин” в Атина, организирано от Британски съвет Гърция.

За допълнителна информация:

Дияна Запрянова I Мениджър „Публични комуникации и маркетинг” І Британски съвет

Тел. 942 4210; 0887 424210 І E-mail: diana.zapryanova@britishcouncil.bg 

Източник:
Британски съвет

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9451