Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
21 Октомври 09, 15:08 / Автор: Българска Мрежа на Бизнес Ангелите
ПЪТЯТ НА ИДЕЯТА | HOW IDEAS EVOLVE
На 23 октомври 2009 г. (петък), в Аулата на Алма Матер, Софийски университет „Св. Климент Охридски”, ще се проведе конференция и изложение на тема „Пътят на идеята” / „How Ideas Evolve” Събитието се организира от фонда за рискови инвестиции NEVEQ, Българска Мрежа на Бизнес Ангелите, Майкрософт и живите лаборатории VirtSoi и Digital Spaces. Целта на събитието е да представи пред студенти, изобретатели и предприемачи еволюцията на една бизнес идея - от възникването на концепцията, през планирането, технологичното осигуряване и финансирането до нейната пазарна реализация, комерсиализация и развитие.
На 23 октомври 2009 г. (петък), в Аулата на Алма Матер, Софийски университет „Св. Климент Охридски”, ще се проведе конференция и изложение на тема „Пътят на идеята” / „How Ideas Evolve”

Събитието се организира от фонда за рискови инвестиции NEVEQ, Българска Мрежа на Бизнес Ангелите, Майкрософт и живите лаборатории VirtSoi и Digital Spaces.

Целта на събитието е да представи пред студенти, изобретатели и предприемачи еволюцията на една бизнес идея - от възникването на концепцията, през планирането, технологичното осигуряване и финансирането до нейната пазарна реализация, комерсиализация и развитие.

Аудиторията ще може да се запознае с възможностите, които осигуряват организациите от националната екосистема в подкрепа на предприемачеството, собствения бизнес и технологичното развитие.

Говорители и модератори на сесиите ще бъдат представители на рисковия капитал, доказани предприемачи, инвеститори, бизнес ангели и специалисти в областта на иновациите и развойната дейност.

Аудиторията ще научи какви са ползите и стимулите за стартиране на собствен бизнес, ще се запознае с истинската историята на екип от млади предприемачи и техния бизнес ангел, ще открие възможностите за отворени иновации и практиките на фондовете за рискови инвестиции в България. В допълнение Майкрософт ще представи своите глобални инициатива в подкрепа на стартиращия ИКТ бизнес.

Конферентната част ще е съпъствана от изложение, в което чрез интерактивни дигитални технологии ще бъдат представени основните организации, свързани с бизнеса и иновациите.
Освен организаторите, там ще бъдат представени още фондация StartUp и членовете на двете живи лаборатории за иновации (StockPodium, Favit, MaYoMo, TriDe, EcoSpace, Центъра за трансфер на технологии към СУ и др).

Така посетителите ще научат за ключовите организации, на които могат да разчитат в жизнения цикъл на една идея - „Предприемачество”, „Финансиране" и „Технологии”.

Входът е безплатен, като желаещите могат да се регистрират предварително на сайта www.digitalspaces.info , където са представени и допълнителни детайли за събитието.

ПРОГРАМА:


9:30-10:00 Регистрация (на място)
10:00-10:10 Откриване и кратко представяне на събитието
водещ: Михаелена Дамянова, NEVEQ

10:10-10:50 Първа пленарна сесия: Start UP
водещ: Валентин Алексиев, Start UP

11:00-11:40 Втора пленарна сесия: BBAN
водещ: Антон Тодоров, BBAN

11:50-12:30 Трета пленарна сесия: How-to: Microsoft for Startups
водещ: Дончо Ангелов, Microsoft, България

14:00-15:00 Четвърта пленарна сесия: Живи Лаборатории
водещи:
Ставри Николов, Digital Spaces Living Lab
Румен Николов, VirtSOI LL

16:00-16:40 Пета пленарна сесия: NEVEQ
водещи: Константин Петров и Павел Езекиев, NEVEQ

17:30-18:00 Шеста финална пленарна сесия с панел от водещите на всички предишни пленарни сесии
водещ: Михаелена Дамянова, NEVEQ

18:00 Закриване

За контакти:

д-р Ставри Николов, Директор на Digital Spaces Living Lab
Ирена Петрова, Българска Мрежа на Бизнес Ангелите
www.digitalspaces.info

Източник:
Българска Мрежа на Бизнес Ангелитие 

---------------------------------------------------------------------------------

Информация за Конференция и изложение на тема: "Пътят на идеята | How Ideas Evolve", 23.10.2009 г. от EVENTS.dir.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5248