Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Държавно управление

Вземи в gLOG
23 Октомври 09, 09:24 / Автор: Български форум на бизнес лидерите
Вицепремиерът Цветан Цветанов: МВР ще работи за сигурността на бизнеса в страната!
В изключително откровен и изчерпателен диалог Цветанов изложи мерките, предприети от Министерството на вътрешните работи за реформирането на правоохранителните органи и противодействие на организираната престъпност и корупцията, с цел осигуряване на благоприятен бизнес климат в България.
22 октомври 2009 г., София

Заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи, г-н Цветан Цветанов, се срещна с над 50 представители на български и международни компании членове и партньори на Българския форум на бизнес лидерите. В изключително откровен и изчерпателен диалог той изложи мерките, предприети от Министерството на вътрешните работи за реформирането на правоохранителните органи и противодействие на организираната престъпност и корупцията, с цел осигуряване на благоприятен бизнес климат в България.

„Имаме политическата воля и заедно с вас можем да постигнем промяна”, отговори г-н Цветанов на зададения към него въпрос, как хората могат да възвърнат загубеното от тях доверие в институциите. Вицепремиерът изрази готовността и желанието на Министерството на вътрешните работи да бъде отворено към бизнеса и обществото, за да може министерството да работи и осигурява спокойна бизнес среда, възможност за инвестиции в България и създаване на работни местa.

Като национален приоритет, вицепремиерът посочи приемането на България в зоната на Шенген, което ще осигури безпрепятствено преминаване на границите, ще улесни бизнеса и ще доведе до оживяването на региони в страната, които иначе нямат голям шанс да се развият.

Г-н Цветанов изрази благодарността си към представителите от бизнеса, които са социално отговорни и участват в благотворителни дейности, с цел подпомагане на децата на загиналите по време на работа полицаи. Той изрази надежда, че и за в бъдеще бизнесът ще остане съпричастен към тази кауза.

Г-жа Мария Шишкова, председател на Форума, връчи на вицепремиер Цветан Цветанов, Стандарта за Бизнес Етика на БФБЛ, приет от над 1500 компании в страната. „БФБЛ вярва в партньорството и Вие винаги може да разчитате на нас за обратна връзка от бизнеса” заяви г-жа Шишкова

Българският форум на бизнес лидерите е асоцииран с Международния форум на бизнес лидерите и е водещата организация в България, която поощрява и развива корпоративната социална отговорност като задължителен елемент от работата на всяка компания. Членовете на Форума са успешни български и международни фирми и организации, които съзнателно спазват принципите, посочени в Стандарта за бизнес етика, изготвен от БФБЛ. Броят на компаниите, подписали и приели Стандарта като част от своята корпоративна политика, надвишава 1500 в цяла България.

За повече информация: Станислава Пейчева, Български форум на бизнес лидерите, тел: 986 52 02, GSM: (+359 888) 12 55 04, e-mail: office@bblf.bg, www.bblf.bg

Източник:
БФБЛ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1621