Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
23 Октомври 09, 10:01 / Автор: Асоциация на индустриалния капитал в България
Милена Ангелова: КСО не е разход, а инвестиция
„Корпоративната социална отговорност – подходи и практики” бе темата на презентацията, която изнесе доктор Милена Ангелова – главен секретар на Асоциация на индустриалния капитал в България. Представянето бе част от конференцията “Корпоративната социална отговорност – другото лице на бизнеса”, която се проведе днес в хотел Метрополитен.
Корпоративната социална отговорност – подходи и практики” бе темата на презентацията, която изнесе доктор Милена Ангелова – главен секретар на Асоциация на индустриалния капитал в България. Представянето бе част от конференцията “Корпоративната социална отговорност – другото лице на бизнеса”, която се проведе днес в хотел Метрополитен.

По време на презентацията доктор Ангелова представи определението за корпоративна социална отговорност като инвестиция, която трябва да включва в себе си взаимна полезност на предприетите действия, както и да бъде инструмент за мултиплициране на позитивни ефекти, особено в условията на икономическа криза.

Като основен акцент в КСО бяха изведени действията в посока запазване на конкурентоспособността на предприятията и работните места в тях.

В контекста на дългосрочното корпоративно управление доктор Ангелова се спря върху моралния аспект на социално отговорното поведение, върху ролята на корпоративната отговорност при запълване на обществените дефицити, както върху мерките за насърчаване на отговорното, устойчиво потребление.

Доктор Ангелова посочи, че КСО е своеобразен модератор на отношенията „фирма – обкръжаваща среда” и трябва да включва в себе си обмислена и последователна политика, свързана с развитието на човешките ресурси, подобряване на условията на труд, съобразена с екологичните норми, както и активен диалог със заинтересованите страни.

В заключение доктор Ангелова изказа своята надежда, че КСО е не другото лице на бизнеса, а ЛИЦЕТО НА БИЗНЕСА. 

Източник:
АИКБ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.2295