Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
23 Октомври 09, 21:18 / Автор: www.festivaldreamart.com
Финалната сесия на Фестивала на барабанното и танцово изкуство, Бургас 2009
Заповядайте на финалната сесия на Фестивала на барабанното и танцово изкуство, която ще се реализира чрез 5 ритъмна танцова медитация.
Скъпи колеги и приятели,

Заповядайте на финалната сесия на Фестивала на барабанното и танцово изкуство, която ще се реализира чрез 5 ритъмна танцова медитация на 8 Ноември 2009 (Неделя).

Какво представлява Фестивала на барабанното и танцово изкуство?

Фестивала на барабанното и танцово изкуство е уникален проект - творческа импровизация, отворена за всички, които са готови да експериментират със себе си и да открият своя ритъм и движения, без границите на конкретни стъпки или хореография. Фестивалът създава пространство за свободен танц и импровизация от страна на публиката, чиято роля е на активен участник в тази съвременна творческа интерпретация на търсенето и изразяването на себе си.

Официалното откриване на проекта, с който стартира тазгодишният Джулай морнинг в Бургас - уникално шоу от барабани, танци и огньове, се реализира със специалната участие на българските финалисти в Евровизия Елица Тодорова и Стоян Янкулов, както и с инструкторите по 5 ритъма от Холандия Willers de Dreu и Arjan Bouw от холандската танцова формация Танцуващи сърца.

Какво е 5 Ритъма?

Танцовата практика 5 ритъма е съвременен холистичен подход за катализиране нa връзката ни със собственото тяло и дух, за поддържане на вътрешна хармония и творческо себеизследване. Танцът като ритуал и медитация се е използвал от много древни култури за директна връзка с боговете и духовните сфери. Това е и отправната точка на Габриела Рот, създателката на 5-те ритъма. Този вид медитация се практикува под формата на свободен танц и импровизация. Няма стъпки или хореография, които да се следват, няма грешно или вярно движение.

Тази практика допринася за развитие на пластично и здраво тяло, спокойно съзнание и отворено сърце. Да намериш своя собствен уникален танц и творческо изразяване е равностойно на опознаване и намиране на самия себе си и разкриване на едно съзидателно ниво на осъзнато съществуване. Свободният стил на движение в тези 5 ритъма е уникален метод на себеизследване и психосоматична техника, която отключва мъдростта на тялото и освобождава напрежения, трупани с години. Макар че в същността си практиката на 5-те ритъма е есенция на простота, тя има силен потенциал да катализира творческата енергия и да стимулира работата на вътрешния лечител в нас. И всичко това съпроводено с много любов към танца и музиката.

За кого е подходяща?

Практиката на 5-те ритъма е за млади и стари, деца и тийнейджъри, хора на средна възраст и хора без възраст, за запалени танцьори и за резервирани любители, хора които искат да се покажат, както и такива, които изпитват желанието постоянно да се крият, хора с болки в гърба или коленете и хора с болка в сърцето.
Всеки е добре дошъл на сесиите на 5 ритъма, независимо от възраст, опитност или физически тонус.

Този вид медитация се практикува под формата на свободен танц и импровизация и дава прекрасна възможност да освободим тялото от ежедневни напрежения и съзнанието от ненужни условности. Единствените цели са да сме в постоянно движение, докато можем да бъдем движени, и едновременно с това да можем да намерим точката на покой и медитация сред хаоса и да освободим духа.
Удобни и свободни дрехи за танци са препоръчителни, танцуване на бос крак също.

Дати: 8 Ноември 2009, 10:15 – 11:45 часа

Място: Младежки Културен Център - Бургас, ул. "Гладстон" № 47, зала 3

Цена: 10 лв.

Водещ:

Даниела Пелтекова е възпитана и работила многократно със създателката на 5 ритъма - Габриела Рот – както в САЩ така и в Европа. Даниела е създател на танцова студио Simasol Studio, инструктор по методиката 5 ритъма, с дългогодишен опит с шамански тренинги и йога. По настоящем Даниела живее и работи в Ню Йорк и води курсове по 5 ритъма в Ню Йорк, Вашингтон, Амстердам и София.

За повече информация и регистрация:

Александра Найденова: 0898 508 195; alexandra.naydenova@alicorn-consult.com

Моля разпратете този емайл на всички, които биха се заинтересували и резервирайте мястото си навреме. Залата е с лимит от 20-25 човека.

Надявам се да се видим на танцовата площадка.

С топли поздрави,
Александра

За Контакти:

0898508195, Александра Найденова

Източник:
www.festivaldreamart.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.138