Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Гурме

Вземи в gLOG
27 Октомври 09, 23:48 / Автор: PR Agency Anettevents
Покана до медиите за Официално откриване на гръцки ресторант „ПАХИС” във Варна, 29.10.2009 г.
Веднага след един от най-големите национални празници на Гърция – Денят „ОХИ”, на 29 октомври от 18 ч. ще отвори официално врати новият гръцки ресторант на Варна „ПАХИС”!
Звучното „Пахис” е името на легендарна местност на брега на о-в Тасос и означава „място пълно с много хора”!

Идеята на собственика Георги Георгиев е да предложи на своите клиенти не просто традиционни специалитети, а подбрани рецепти от кухнята на региона на гр. Солун и о-в Тасос, която е единствената в света съчетаваща едновременно вкусовете на балканската и на средиземноморска кухня.

Менюто е богато на ястия с типични гръцки имена и предлага освен подбрани специалитети, още и гръцки сирена, гръцки маслини и гръцки био зехтин, който се използва за приготвянето на всички апетитни предложения в ресторанта. Добре подбраното меню и цените съобразени с днешните икономически условия, могат да задоволят всеки вкус и джоб. 

За доброто настроение на клиентите на „Пахис” за първи път във Варна всяка вечер ще свирят двама бозуки китаристи на живо! Музикантите са натрупали своя опит в заведения в гр.Атина, както и на други места в слънчева Гърция.

На официалното откриване са поканени представители на всички варненски медии, както и членовете на трите българо-гръцки дружества във Варна, защото амбициите на собственика на ресторант „Пахис” е да превърне заведението в своеобразен клуб за всички, които чувстват Гърция близка като култура, душевност и настроение.
ПОВЕЧЕ ЗА ДЕНЯ „ОХИ”

Гърците свързват този ден с отблъскването на италианските войски от гръцка територия през 1940г. На този ден се припомня отговорът на гръцкия генерал Йоанис Метаксас на ултиматума, поставен от Италия по време на Втората Световна война. В ултиматума се изисква от Гърция или да разреши на италианските сили да използват територията на страната за военни операции или да се готви за война. Ултиматумът, връчен на Метаксас в 04.00 часа на 28 октомври 1940 г., получил незабавен и лаконичен отговор: “охи” (не). Италианците атакуват в 05.30 ч., следват ожесточени боеве, в които се включват много гръцки селяни като доброволци. След неколкомесечни битки италианците са отблъснати и принудени да отстъпят в албанска територия.

За повече информация:

Георги Георгиев, ресторант „Пахис”, тел. 052/97.98.99

или Анета Недялкова, PR Agency Anettevents, тел. 052/691.888

Източник: 
PR Agency Anettevents

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1497