Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Политика

Вземи в gLOG
27 Октомври 09, 23:45 / Автор: Гражданска Лига на България
Отговор на Отворено писмо на г-н Йордан Матеев от 27.10.2009 г. от Стефан Гамизов
Г-н Матеев,

В човешкия живот има моменти, в които се прави житейски избор, равносилен на избора между това да живееш с достойнство или да предоставиш това достойнство в ръцете на хора, чието основно занимание е да правят България най-нещастното място за живот в Европа. Днес Вие направихте избор да подкрепите организираната престъпност в България и този избор не е несъзнателен или породен от временна глупост.

Този избор е съвсем съзнателен, така както сте го правили много пъти, заедно с голямата част от така наречения екип „Идеалист”, обслужвайки интересите на организираната престъпна група „Капитал”. Когато Вие започнахте да работите с мен, аз ясно Ви предупредих, че за разлика организираната престъпна група „Капитал”, аз не разполагам с лесно спечелени пари от подкупи от приватизация, корупция, свързана с чужди инвестиции, манипулиране на фондовата борса и подготовка и бъдеща злоупотреба с фискалния резерв на Република България.

Вие обаче не ме чухте. Вие разговаряхте с мен само за луксозни коли, с които да ходите на ски, заплати, бонуси и отпуски. Така създадохте сред екипа на „Идеалист” имидж за мен като за човек, който е решил да се позабавлява на медийния пазар, в обичайната схема, която ви е добре позната и която винаги сте обслужвали. И когато се оказа, че всъщност Вие и аз сме имали различни очаквания един от друг за не малка част от така наречения екип „Идеалист”, се оказа че е морално оправдано да се опитват да ме изнудват с думите, че ако не им изплатя определени пари, те ще се погрижат в понататъшната си журналистическа кариера аз да бъда винаги представян в негативна светлина. В цивилизованите държави това деяние се нарича „изнудване” и се преследва от закона.

Не мога да направя нищо друго, освен да правя това което съм правил винаги. И в последните дни знам, че е трябвало да го правя, защото в България живеят и различни от Вас хора. Хора, които наистина разбират какво е пазарна икономика и либерални отношения, без претенциозно и помпозно да тръбят за тях, а с труда си и саможертвата си да се опитват да ги налагат в нашето общество.

Вие също така нямате друг избор очевидно да правите това, което най-добре умеете - да слугинствате на тези, които убиват България съзнателно или не (но очевидно с удоволствие), и внимателно да наблюдавате с интелектуално презрение всеки автентичен опит за промяна в същата тази България и бързо да произвеждате „отворени писма”, като това на което ми се налага да отговарям.

Надявам се да получите перверзно удоволствие, когато отидете да си приберете наградата за отвратителното си поведение.

Стефан Гамизов
27.10.2009 г. 

Източник:
Гражданска Лига на България

---------------------------

Снимка: вестник "Дневник"

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1819