Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Енергетика

Вземи в gLOG
27 Октомври 09, 21:20 / Автор: Image Advertising
ТЕЦ СЛИВЕН прави драстични отстъпки за абонатите си
Дружеството стартира нова политика със силна социална насоченост.
Топлофикация Сливен стартира отоплителния сезон за 2009-2010 г. с драстични отстъпки за своите абонати. На специална пресконференция, ръководството на компанията обяви новата стратегия и маркетингова програма, които са с безпрецедентна досега в България социална насоченост.

Уникални цени на парното и революционни отстъпки за редовни клиенти оповести изпълнителният директор инж. Ангел Ангелов. Първият симптом на промяната на поведението на сливенската топлофикация започна миналата седмица с пускането на безплатно парно за всички детски градини и училища в града на Сините камъни.

От 1 ноември 2009 г. всички битови настоящи и бъдещи абонати на дружеството ще могат да сключат индивидуални договори с облекчения предлагани в „Промоция сезон 2009/2010 г”, каквито не предлага нито едно топлофикационно дружество.

В какво се изразяват те:

1. Пределни горни цени за ползване на централно топлоснабдяване. Над тези стойности, разликата се поема от Топлофикация, независимо от потреблението.

* битово гореща вода – пределна стойност 5.00 лв/м3 (с ДДС). За справка за 1 кубик битово загорещена вода с електроенергия са необходими 8 лв.

* топлинна енергия за отопление – пределна стойност 0.70 лв/м³ (с ДДС) за договорен отопляем обем.

* всеки клиент ще посочи обема само на помещенията, където има отоплителни уреди.

Абонатът ще заплаща топлоенергия единствено за стаите и баните, а не например за коридорите в апартамента, междуетажните пространства и др. Ако апартамента е 78 кв м напр. – това означава, че абонатът ще заплаща само чистия обем за посочените от него в договора две стаи по 20 кв м и една баня по 5 кв.м по 0.70 лв/м3. Ако изконсумираната топлоенергия от абоната е под пределната стойност, то той ще плати получената сума, но ако е изконсумирал повече от пределната стойност, то разликата в потреблението, няма да се плаща от гражданите, а ще е изцяло за сметка на ТЕЦ Сливен.

Това означава, че ПОДОБЕН примерен абонат НЯМА ДА ИЗРАЗХОДВА ЗА ПЪЛНО ОТОПЛЕНИЕ, ДОРИ ПРЕЗ НАЙ-СТУДЕНИТЕ ЗИМНИ МЕСЕЦИ ПОВЕЧЕ ОТ 90 ЛВ.

2. Топлофикация няма да изисква заплащане на стойността на топлинната енергия, отдадена от сградната инсталация и отчетена от топлинното счетоводство. Тези разходи ще бъдат изцяло за сметка на ТЕЦ Сливен. Според действията на тази изключително важна клауза от новия договор, не е необходимо наличието на 50+1% от обитателите на дадена сграда да са включени към парно, за да се пусне услугата. Даже един единствен абонат да желае да бъде снабден с топлоенергия и топла вода, то той ще получи това, защото останалите обитатели на сградата няма да бъдат задължавани със сметки за „сградна инсталация”.

„Това е изключително важно за хората, защото понякога се сблъскваме с парадокса, че цената за кубик за общите части надхвърля цената за отопление на жилището. С този си жест ще облекчим хората от неясни и неприемливи за тях сметки и ще им осигурим предсказуемост на разходите.”, поясни инж. Ангелов.

3. За своя сметка топлофикационното дружество ще отсъедини или пломбира отоплителните тела, които потребителя посочи.

4. За хората, които са абонати на Топлофикация и плащат редовно своите сметки дружеството е предвидило допълнителни социални отстъпки:

* отстъпка в размер на 10 % от месечната сметка на всеки коректен потребител

* потребителите с доказана нетрудоспособност 50% ще плащат сметки наполовина, ако нетрудоспособността е над 50%, то тогава тези потребители ще плащат само 40 % от стойността на потребенат от тях топлоенергия.



* социално слабите лица и семейства ще получат възможност да плащат 10 % по-малко от месечната си сметка.

С тази благородна инициатива ТЕЦ Сливен ше изпълни основното си задължение - качествено и достъпно топлоснабдяване за гражданите на Сливен.

Подобна практика не е въвеждана никога досега в страната. Ако се окаже успешна тя би могла да послужи като “ноу-хау” и на други топлофикационни дружества, които биха могли по този начин да постигнат двоен ефект – от една страна увеличаване на производството чрез повече абонати, а от друга силна социална подкрепа за населението в условията на тежка стагнация, финансова криза и увеличаваща се безработица.

Още преди официалното обявяване на новата маркетингова стратегия в Топлофикация Сливен са постъпили стотици молби от бивши абонати за включване към топлоснабдяване. Специалистите са изчислили, че това в момента е единствената алтернатива и спасение за най-уязвимите и бедни социални слоеве да преживеят нормално студените месеци, поради по-ниските цени за отопление и топла вода на жилищата в пъти. От своя страна ТЕЦ-а разчита да натовари максимално производствените си мощности, които са проектирани за над 15 000 абоната, а сега обслужват едва 5 000.

Топлофикация Сливен ще продължи да осъществява на дело обществено отговорната си дейност и в последващи инициативи заложени с новата политика спрямо потребителите.

Комуникационна група
Имидж Едвъртайзинг

Източник:
Image Advertising

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.1826