Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Музика

Вземи в gLOG
03 Ноември 09, 09:04 / Автор: Милена Цанкова
Венета Рангелова с промоция на 10 ноември 20 години по-късно
Звездата от 80-те години Венета Рангелова избра датата 10-ти ноември, за да представи пред публика сборния си албум с хитове „The Best” от поредицата „Златна класика”, реализиран от БГ Мюзик Къмпани.
Звездата от 80-те години Венета Рангелова избра датата 10-ти ноември, за да представи пред публика сборния си албум с хитове „The Best” от поредицата „Златна класика”, реализиран от БГ Мюзик Къмпани. Русокосото миньонче ще събере почитатели, приятели и колеги в столичния клуб „L.A.” и ще изпее поне 10 от дискотечните и баладичните си шлагери. Купонът ще подгреят и други диско звезди от времето на соца – Росица Кирилова, Благовест Аргиров, Елвира Георгиева, Панайот Панайотов, Кристина Димитрова...

За първи път от десетилетие насам на сцена ще се качи и звездата от 70-те и 80-те години Маргарита Горанова, а за празника на Венета ще я поздравят и кумовете й Краси и Вили Гюлмезови от дует „Шик”. Певицата е отправила и специална покана към колегите си Руми и Сашо от несъществуващата вече група „Стил”. 

Информация за Венета Рангелова

Венета Рангелова - име, което става изключително популярно в средата на 80-те години и намира своето място сред най-успешните изпълнители в българската поп музика. Еталон за стопроцентов професионализъм, за неподправено, неповторимо и ярко излъчване.

Дебютът на Венета е като солистка на Естрадния оркестър към Профсъюзния дом на културата “Стефан Кираджиев” в Пловдив с диригент Стефан Пехливанов. Не е случайно, че я приемат под № 1 в Консерваторията, където завършва в класа на доайена Георги Кордов. Четири години Венета Рангелова е част от състава на ВГ “Стил”. Записват плоча в “Балкантон”, участват на “Златният Орфей” и на “Бургас
и морето”, осъществяват първите си задгранични турнета. Освен талантът, сценичното присъствие, емоционалната и чувствителна натура, път към соло изявите й проправят менажерът Панайот Марков -Чочо и композиторката Мария Ганева. През 1984 г. Венета записва баладата “Обещай ми светло минало” (м. Мария Ганева, т. Петър Анастасов), с която поставя началото на самостоятелната си кариера и която се превръща в първия й голям хит. Истински триумф екипът на Венета постига с песента “Почакай, лято”.
Днешните тийнейджъри може би не знаят, че убийственото денс парче от музикалния филм “Флаш данс” има и българска версия. Именно тя изстрелва към върховете на българската звездна поп сцена гласовитата Венета Рангелова. Специалистите са категорични - за пръв път в българската поп музика се прави кавър версия на световен хит, която да звучи по-добре от самия оригинал! Тази песен се превръща
във визитна картичка на певицата.
Двете дългосвирещи плочи, издадени от “Балкантон” през 1986 г. и 1988 г., утвърждават Венета като една от най-популярните изпълнителки на дискотечни и баладични песни от края на 80-те. Венета Рангелова е една от първите певици, яхнали диско-вълната у нас. В средата на десетилетието вече е суперзвезда наравно с Росица Кирилова, Братя Аргирови и Георги Христов. Реализира над 3000 концерта
у нас и в чужбина.В телевизионните кадри изглежда по-висока, отколкото е в действителност. За целта режисьорите я карат да стъпва на таланта си. И друго камерите не показват: че като човек Венета не е податлива на медийна суета и звездомания. Смята, че трябва да е в центъра на прожекторите, само когато има какво да каже на своята публика.
В средата на 90-те тя преживява трепетите на майчинството без да пришпорва кариерата си. И не съжалява! Избира най-подходящия момент за пауза, когато е уморена от безкрайните пътувания и когато работата за поп изпълнителите драстично намалява. Ражда сина си и му посвещава цялата си любов и всеотдайност. През 1992 г. събира в аудиокасета най-известните си хитове, в началото на 2000 г. на
пазара се появи проект с нови песни на певицата, издаден на аудиокасета, а две години по-късно излиза и първият компакт диск на Венета Рангелова, посветен на нейния баща.
Сама пише музика и текстове за новите си песни. Певицата реализира мечтата си да създаде собствена музикална школа по пеене.
Вярва силно в сътворителя на всичко, което е около нас. Мечтае да преобрази света около себе си, да го направи по-добър и по-красив!

За контакт:

Владислав Славов

0887591687, 0878591687

Източник: Милена Цанкова

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1108