Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Здравеопазване

Вземи в gLOG
04 Ноември 09, 11:34 / Автор: Софарма Трейдинг
Първият Регистър на Коронарните Интервенции в България беше официално представен
Първият Регистър на Коронарните Интервенции в България стартиран от 1 Юни 2009г. беше официално представен по време на провелия се на 3 Ноември Семинар – „Светлинни години в медицината - Първи Български Регистър на Коронарните Интервенции”.
Дата: 03 Ноември 2009

Гр. София

Първият Регистър на Коронарните Интервенции в България стартиран от 1 Юни 2009г. беше официално представен по време на провелия се на 3 Ноември Семинар – „Светлинни години в медицината - Първи Български Регистър на Коронарните Интервенции”.
Регистърът на Коронарните Интервенции е уникален по рода си проект създаден благодарение на партньорството между Софарма Трейдинг АД и Българското Дружеството по Интервенционална Кардиология. Той е част от социално-отговорните дейности, които Компанията е поставила в програмата си за 2009г. и 2010г.
Семинарът привлече интереса на огромен брой специалисти в сферата на кардиологията, гестроентерологията, онкологията и пулмонологията. Презентация на основните характеристики на Регистъра направи доц. Николай Димитров от Университетска болница Лозенец.
Първият Български Регистър на Коронарните Интервенции e специализирана база данни, съдържаща информация за пациента – история на заболяването, лични данни, данни за съпътстващи заболявания, рискови фактори, данни за коронарните интервенции- място и вид на поставяни коронарни стентове, както и данни за крайния резултат от процедурата.
Националният регистър на коронарните интервенции е създаден съобразно приетия от Европейското Кардиологично Дружество стандарт.
Целта на този регистър е да се оцени медицинската практика в реални условия, както и да се следи качеството на работа на медицинския център/оператор по отношение на постигнати резултати и усложнения.
Приложението на регистъра дава възможност за провеждане на епидемиологични проучвания, за създаване на изводи и заключения валидни за Република България.
Работата на Българския Национален Регистър създава условия за прозрачност и възможност за контрол от НЗОК.

„Като страна членка на ЕС, България не може да си позволи да изостане от световните и европейски тенденции за съгласуване, обобщаване и регулиране на дейността в областта на сърдечно-съдовите заболявания”, каза по време на Семинара г-н Димитър Димитров – Изпълнителен директор на Софарма Трейдинг АД.

„Ползата от регистъра би била най- голяма ако в него се включват всички лекувани пациенти...” – коментира в презентацията си доц. Николай Димитров.

След успешнато пускане на Регистъра в употреба, България е първата страна с Единен Национален Регистър в Югоизточна Европа.

В момента Регистъра обхваща 13 центъра. Включени са данни за над 1200 пациенти от София, Пловдив, Варна, Плевен, Велико Търново, Ямбол и Сандански.



Повече за Софарма ТрейдингАД:

Компанията е създадена през 2006г., като част от групата на Софарма АД. Днес в нея работят над 800 души на постоянен трудов договор. Още през 2004 г. Софарма Трейдинг АД получи сертификат за управление на качеството ISO 9001:2000, за дистрибуция на лекарствени продукти в съответствие с GDP, издаден от Germanischer Loyd.

Клиентите, с които Софарма Трейдинг АД работи са 2800 на аптечен пазар и 350 на болничен пазар. Логистичният потенциал на дружеството възлиза на 30 500 кв. м, разпределен в 5 Регионални Дистрибуторски Центъра. За 2008г. в-к Капитал класира компанията на 39 място в класацията си „Топ 100”. Софарма Трейдинг АД е първата компания в страната, която въведе KNAPP системата – автоматизирана система за управление на складови наличности и дистрибуция на лекарствени продукти, за която получи Награда за Сграда на годината – 2008г.

За повече информация, можете да се обръщате към:
Петя Козукова

Мениджър Връзки с обществеността и реклама

Софарма Трейдинг АД

Тел: 02/8133624

Факс:02/8133666

e-mail: p.kozukova@sopharmatrading.bg 

Източник:
Софарма Трейдинг АД

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4487