Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Държавно управление

Вземи в gLOG
07 Ноември 09, 17:45 / Автор: Национална агенция за приходите
Данъчно облекчение за студенти предлагат от НАП Варна
Законодателни промени, които да позволят на студентите в България да ползват данъчно облекчение за платените от тях наеми предложиха служители на НАП Варна на срещата си с финансовия министър Симеон Дянков днес.
ЦЕНТРАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ

1040 София
бул. “Дондуков” №52
тел. 9859 3065
факс 9859 3069
E-mail: PRD@nra.bg
web: www.nap.bg

11/6/2009,

За информация: Росен Бъчваров
Тел: 98593065

Законодателни промени, които да позволят на студентите в България да ползват данъчно облекчение за платените от тях наеми предложиха служители на НАП Варна на срещата си с финансовия министър Симеон Дянков днес. Идеята на варненските данъчни е да се възстановява част от платения от студентите наем след като представят пред НАП официални документи. По този начин, според служителите на НАП, ще излезе на светло голяма част от „сивия” оборот от отдаване под наем на недвижими имоти.

Друго предложение към финансовия министър беше изрично да се забрани на лица, които са участвали в схеми за източване на ДДС или други данъчни измами да регистрират нови търговски дружества. По думите на служителите на НАП Варна не може законът да позволява на професионални данъчни измамници да регистрират нови фирми, при положение, че вече е доказана вината им в разследване на данъчна измама.

Силно одобрение получи в НАП Варна предложението на Дянков заемите над 5000 лв. да се посочват в данъчната декларация, както и забраната да се продават фирми с натрупани данъчни дългове.

Друга идея на данъчните от морската столица е НАП и Нотариалната камара да изградят електронен регистър на всички пълномощни, издадени в България. Това значително ще намали злоупотребите, които сега се извършват от лица, на които вече са оттеглени дадените им пълномощни.

Министър Дянков и директорът на НАП Красимир Стефанов поеха ангажимент да обмислят всички предложения и разумните от тях да бъдат внесени в Народното събрание.

„Всяко назначение в НАП и митниците оттук нататък ще става с конкурс. Досегашната практика на политически назначения остана в миналото. Няма да търпим корупция и ще въведем пълна прозрачност във всички решения, които се вземат в Министерството на финансите и агенциите към него”, каза вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков. 

Източник: НАП

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1101