СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

10 Ноември 09, 15:25 / Автор: Първа инвестиционна банка
ПИБ с най-престижната награда за Уеб сайт
Първа инвестиционна банка спечели с корпоративния си сайт www.fibank.bg престижната награда БГ Сайт 2009 на състоялата се вчера официална церемония в хотел Шератон София. ПИБ взе приза на журито в категория „Банки и финанси” и трето място от гласуването на публиката в същата категория, от общо 12-те категории на конкурса.
10.11.2009 г.

Първа инвестиционна банка спечели с корпоративния си сайт www.fibank.bg престижната награда БГ Сайт 2009 на състоялата се вчера официална церемония в хотел Шератон София. ПИБ взе приза на журито в категория „Банки и финанси” и трето място от гласуването на публиката в същата категория, от общо 12-те категории на десетото юбилейно издание на конкурса БГ Сайт.

Конкурсът БГ Сайт e един от най-престижните форуми за уеб отличия в България. Тази година за награди се състезаваха 184 уеб сайта на български език, които бяха оценявани от 32-членно жури, в което участваха водещите експерти, ръководители на значими сайтове или фирми, свързани с Интернет бизнеса, ключови специалисти в областта на уеб, представители на бизнеса, неправителствения сектор, лидери на мнение. Десетото юбилейно издание на БГ Сайт бележи рекорден брой гласували онлайн 23 143 души.

Наградата получи Анелия Мирчева, Директор „Маркетинг, реклама и връзки с обществеността”, която ръководеше екипа и процеса на създаването на новия корпоративен сайт на ПИБ www.fibank.bg. „Това е втората награда, която печелим тази година с корпоративния си сайт. Благодаря за всеотдайната работа на екипа, който създаде този сайт – от самото начало на проекта знаехме какво искаме и го постигнахме, а наградите са доказателство за това”, каза тя при получаването на наградата. „Ние в ПИБ винаги сме се стремели да предлагаме висококачествено обслужване и това ни е водила и при разработването на корпоративния ни сайт. В него има информация за всички продукти и услуги, интерактивна карта с банкоматите и клоновете, валутните курсове, калкулатори и он-лайн заявки за част от продуктите. Благодаря на журито за високата оценка – на част от хората в журито дължим това, което сме сега в интернет” допълни г-жа Мирчева.

Сайтът на ПИБ предоставя разбираема и пълна информация за промоции, продукти и услуги на Банката за трите групи клиенти – корпоративни клиенти, микро и МСП и физически лица. С вградените форми за обратна връзка, анкети, онлайн заявки, блог, ПИБ цели да предостави разширени възможности за онлайн комуникация с потребителите. Сайтът на ПИБ е разработен в сътрудничество с Нетейдж ЕООД.

Това е втората престижна награда, която ПИБ получава за своя корпоративен сайт тази година. На 26 юни Банката беше победител в категория „Бизнес” в конкурса Български награди за Уеб 2009, организиран от Българската Уеб асоциация. Наградата в категория „Банки и финанси” на БГ Сайт 2009 е поредното признание, което отчита старанието на ПИБ да бъде в крак с времето и да посреща нуждите на своите клиенти, включително предлагайки лесен и бърз достъп до информация относно продуктите и услугите си онлайн.

За повече информация:

Ана Динкова
Началник отдел „Връзки с обществеността”
Първа инвестиционна банка
Тел.: (02) 81 71 741