Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Забавления

Вземи в gLOG
13 Ноември 09, 09:41 / Автор: Publicis Consultants | MARC
За страхотния секс трябват индивидуално отношение към партньора и ситуацията, и обективна оценка за собственото състояние
Актавис посвещава идеята за еротонизма на новия си медикамент за поддържане на ерекцията
София, 12.11.2009 г. – Битуват множество митове, свързани с невъзможността да се задържи ерекция, което създава пречки пред доброто представяне и постигането на сексуално удоволствие. Често появата на „засечка в леглото” се интерпретира погрешно и от двамата партньори и възникващото напрежение и тревога при следващите сексуални контакти създават омагьосан кръг, при който „засечките” зачестяват.

Тези заключения бяха направени на специално събитие, организирано от фармацевтичната компания Актавис в Piano bar & Food “Magneto Grande” на 11 ноември, посветено на нова идея за доброто сексуално представяне – еротонизъм. Еротонизмът е състояние на духа, той е култ към добрия секс, към доброто преживяване в леглото, което носи удоволствие и на двамата партньори. Еротонистите вярват, че сексът е блаженство, което се създава и подхранва от уникалното, специфичното, специалното във всеки партньор, от неповторимостта на ситуацията. Еротонистите са мъже, които следват собствената си интуиция и индивидуален подход към всяка партньорка и еротичен момент, а не робуват на популярни митове и предразсъдъци, на безлични клишета и стереотипи, наслагвани от обкръжението.

Идеята за еротонизма е вдъхновена от нов медикамент на Актавис, който дава решение на проблема с невъзможността да се задържи ерекция. Той е от групата на фосфодиестеразните инхибитори, на достъпна цена е и е първият генерик на фармацевтичния пазар, създаден след отпадане на патента на пионера в областта – т.нар „синьо хапче”.

Представянето на идеята за еротонизма започна с очертаване на проблемни ситуации във взаимоотношенията и секса между двама партньори, пресъздадени с изпълнение на двойка мимове. В подкрепа на идеята, компанията покани на събитието доц. д-р Румен Бостанджиев, сексолог-психотерапевт, основател на Фондация „Сексуалност и здраве” и актьорите Димитър Рачков и Мария Игнатова. В оригинален етюд двамата актьори пресъздадоха разговор между двойка партньори, които размишляват върху наслоените погрешни вярвания и очакванията на мъжете и жените, както и върху убеждението, че всеки е уникален и трябва да бъде третиран по различен начин. В „случайна среща” с д-р Румен Бостанджиев двамата зададоха горещите си въпроси за секса, отношенията помежду си, евентуални проблеми с ерекцията, както и за митовете, които витаят около употребата на хапчета за нейното подпомагане.

„Мъжът, както и жената, имат различни очаквания в различните ситуации”, коментира д-р Бостанджиев. Според него най-важна за добрата сексуална изява е спонтанността и взаимната готовност за преживяване на радост и наслада от еротичната близост. От огромно значение е умението и на двамата партньори да се поканят за интимната среща, създавайки уникална възможност за близост и съпреживяване. Тревожното вторачване във „функционирането на члена” би могло да създаде единствено проблеми и отчуждение. В този смисъл съвременните секс хапчета (от групата на фосфодиестеразните инхибитори) са ценна подкрепа, която позволява бързо да се възвърне сигурността и спонтанността в интимните отношения. Те са полезни не само за хора с определени болестни нарушения, но и за огромна част от напълно здравите мъже, които изпитват ситуационни затруднения в постигането и поддържането на добра ерекция.

Често в тези случаи и двамата партньори си задават еднакво подвеждащи и влошаващи ситуацията въпроси. От негова страна те са насочени към това „Болен ли съм?”, „Омръзнала ли ми е тя?”, „Аз ли съм виновен?”. Една жена може да бъде също толкова безпощадна към себе си: „Не ме ли харесва вече?”, „Какво ми има?”, „Аз ли съм виновна?”. При такава нагласа жената се чувства недооценена, обикновено става пасивна и заема изчаквателна позиция, с което допринася за усложняване на проблема.

Какво трябва да се направи? Според д-р Бостанджиев добре е ако в неудобните моменти на „засечка” партньорите се опитат спокойно да продължат интимното общуване, използвайки други възможности за доставяне на взаимно удоволствие. Ако проблемите с ерекцията зачестят – струва си да се разбере израз на какво е това и, ако отговорът е затруднен – своевременно да се потърси компетентна сексологична помощ. Тази стъпка е крайно наложителна както заради възможността да се получи най-ефективна помощ, така и поради възможността проблемът с ерекцията да е сигнал за сериозно заболяване, което установено на време би могло да предотврати много по-тежки рискове за здравето. Използването на най-съвременните терапевтични средства става само по отпусната от лекаря рецепта, с което се гарантира най-ефективното им и безопасно използване.

Съвременните хапчета за подпомагане на ерекцията (инхибитори на ензима фосфодиестераза 5) дават възможност за подкрепа при най-честите случаи на функционално нарушение на ерекцията (тогава, когато мъжът е напълно здрав). Те са полезни и в много от случаите, когато нарушената ерекция се дължи на начално заболяване или когато са провокирани от приема на други медикаменти, необходими за поддържане на здравето.

„Хапчето за еротонизъм” не е заместител на сексуалния стимул, а негова подкрепа в проблемни моменти. Едно такова хапче не може да замести привличането между партньорите и взаимното желание за приятно сексуално преживяване, казват от Актавис. То единствено може да бъде „осигурителното въже” в случаи на несигурност.

* * * 

За контакт:

Антония Павлова
Публисис Кънсалтънтс
02/ 43 40 788
a.pavlova@publicis-consultants.bg 

Източник: Publicis Consultants | MARC

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4702