Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Лайфстайл

Вземи в gLOG
13 Ноември 09, 11:30 / Автор: Агенция ПРИМА
Червеното злато на Франция  идва в CASAVINO 
Остават броени дни до световната премиера на френското вино Божоле Нуво. тази година светът го посреща в нощта на 18-и срещу 19-и ноември.
Атрактивно посрещане на Новото Божоле в магазини CASAVINO ще направи България съпричастна с една от най-веселите световни традиции – честването на реколта 2009 на френското вино Божоле Нуво /Новото Божоле/. Традиционно третият четвъртък на месец ноември е денят, в който светът посреща Новото Божоле с повсеместни тържества. 

У нас тази година сакралната фраза „Новото Божоле дойде!” ще се чуе най-силно в магазините CASAVINO на 19 ноември. За празничното посрещане на Новото Божоле CASAVINO организира целодневни дегустации на младото френско вино. Оригиналната атмосфера на събитието ще бъда допълнена от специално подбрана френска музика от колекцията на радио RFI България. Дегустациите и веселото настроение с Новото Божоле в CASAVINO ще започнат с отварянето на магазините на 19 ноември 2009 г. и ще продължат през целия ден до 22:00 часа.

„Денят на Божолето” се празнува в цял свят и тържественото представяне започва с думите: „Новото Божоле дойде!” точно в полунощ. Според френския закон едва тогава има право да започне и продажбата му на световния пазар. На 19 ноември милиони бутилки Божоле ще бъдат отворени празнично по света.

Всяка година ароматът на божолето е различен – предварителните дегустации водят до спорове дали то ще има вкус на банан и на малина или на череши и сочни плодове.

„Времето беше перфектно. От 4-ти септември 50 000 работници работиха усилено във всичките лозя в Божоле”, заявява известният като царя на Божолето Жорж Дюбьоф в последното си съобщение за тазгодишната реколта. „Гроздовете са малки с хубав лилаво черен цвят и са изключително богати на захар. Зърната са плътни, а семките са с прекрасен кехлибарен цвят – знак на перфектна зрялост. Отдавна не сме виждали нещо подобно”. Дюбьоф е възторжен по отношение на тазгодишната реколта и предвижда тя да бъде една от най-добрите реколти Божоле през последните 50 години.

За допълнителна информация:

Агенция ПРИМА
Серхио Давила
Тел.: 0899 98 98 66; 02/818 66 39
e-mail: Sergio@agencyprima.com 

Източник:
Агенция ПРИМА

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.3406