Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
13 Ноември 09, 11:44 / Автор: Агенция Квалитет
Ицко Финци импровизира в Стара Загора в компанията на големия джазмен Васил Пармаков
На 17 ноември в залата на Библиотека „Захарий Княжески” в Стара Загора двамата големи творци ще започнат една вечер с неочакван край. Неочакван, защото в джаза няма фиксиран сценарий, а и артистите предвиждат и публиката да се включи по някакъв начин .
„Джазова вечер”, а не концерт са нарекли Ицко Финци и Васил Пармаков гостуването си в Стара Загора. По-нататък в афиша повдигат още малко завесата „13-14 пиеси за двама, а после първата издадена книга на втория”. Да! Ицко Финци е избрал тази форма, за да направи старозагорската премиера на книгата си! Както и да си представяме очакваната следващия вторник вечер, при всички случаи ще има изненада. При това гарантирано приятна. Само 100 ще бъдат щастливците, които ще могат да чуят и видят тази импровизация, поради капацитета на залата.

Освен музикалния стил, с който свързваме термина джаз, има още няколко теории за значението на тази дума. Според Речника за историята на американския жаргон ( Historical Dictionary of American Slang) е, че идва от jism или gism означаващи висок дух, енергия. Друг предполагаем произход е от френските jaser (разговарям) или chasser (гоня). Всички изброени до тук значения определено прилягат на творческия тандем Пармаков - Финци. Първият – виртуоз на клавишите и ревностен заралия, а вторият непредсказуем в уменията си да забавлява публиката с цигулката и актьорските си умения.

Меломаните могат да се снабдят с билети за събитието от книжарниците „Пингвините”, „Хеликон” и „Ориндж център”. За всички, закупили пък книга през седмицата от тези книжарници остава и шансът да спечелят билет за 17 ноември от томболата, която ще се изтегли предния ден .
Джаз-музиката се оказа предпочитана музика с огромна слушателска аудитория в Стара Загора, така че.....импровизирайте!

За допълнителна информация или запазване на места по телефона – 0889 627 480.

Виолета Тодорова
Агенция Квалитет

За Контакти:

Виолета Тодорова
Агенция Квалитет
0889 627 480

Източник: Агенция Квалитет

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5101