Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / PR

Вземи в gLOG
14 Ноември 09, 08:10 / Автор: Българско дружество за връзки с обществеността
Държавната администрация отново на прицел
Българско дружество за връзки с обществеността събра специалисти, за да обсъдят комуникационната стратегия на новото правителство.

13 Ноември 2009 г. – София – Вчера Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) организира кръгла маса на тема: "Публичният образ на институциите – А сега накъде?". Събитието се състоя в зала „София” на Бест Уестърн Хотел Сити. На него присъстваха PR експерти от различните министерства и други държавни институции, журналисти, PR практици, академици и студенти от бранша в България. Идеята на събитието бе да се установи по-добър и дълготраен диалог между експертите в държавната администрация, журналистите и специалисти от PR общността в България с цел да се постигне по-голяма прозрачност, да се подобри комуникацията на държавните институции посредством независимо експертно мнение и да се засили доверието в новото правителство за един по-устойчив резултат.

Лектори на събитието бяха Александър Кашъмов – „Програма достъп до информация”, Боряна Димитрова – „Алфа рисърч”, Стояна Георгиева – „Медиапул”, Албена Ивайлова – VIVEKA.

Водещи на панелите бяха Кирил Вълчев от Дарик Радио съвместно със Стоян Стоянов – член на УС на БДВО и Розита Михайлова – директор на дирекция „Връзки с обществеността и протокол” към Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, заедно с Асен Асенов – член на УС на БДВО;

В дискусията участваха множество представители на държавната администрация като Надя Кантарева – началник на пресцентъра към Министерство на образованието, младежта и науката; Катя Шавулева – началник отдел Връзки с обществеността към Министерство на околната среда и водите, Александър Урумов – директор на дирекция „Връзки с обществеността” към БНБ, Екатерина Попова – PR експерт в Агенция за информационни технологии и комуникации към Министерски съвет; Любомир Блатски – директор на дирекция „Разпространение на информацията” към Националния статистически институт; д-р Лана Мумджиева – старши експерт Връзки с обществеността в Държавна агенция за българите в чужбина и др.

Темите, които бяха засегнати са актуални години наред – за прозрачността и достъпа до информация, за доверието в институциите, за рейтинга на властта преди и сега – как се формира той и от какво зависи, за медиите – свободата на словото и възможни ли са днес независимите медии, за комуникирането на властовите практики и политиките на държавната администрация – кой го прави и как се случва това обикновено, за ролята на държавния служител в израждането на публичния образ на институцията, за ролята на министъра и възможността отделния образ да промени образа на министерството, за възможностите PR експертите от държавната администрация да се допитват по-често до независими експерти с цел подобряване на работата и резултатите от нея.
_________________________________________________________

Българско дружество за връзки с обществеността организира множество събития – семинари, дискусии и кръгли маси в областта на PR, които допринасят за развитието на професионалната гилдия в страната. Дружеството е първата по рода си национална организация, учредена в България и обединява PR практици, академици и студенти по PR в България. БДВО е основано още през 1996 г. с идеята да бъде пресечна точка за интересите на всички, които биха искали да се реализират в областта на комуникациите.

За повече информация:

Симона Стефанова, Административен секретар - БДВО,

02/483 36 31, 0885 106 372, s.stefanova@bdvo.org

Източник:
БДВО


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.2839