Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
16 Ноември 09, 14:04 / Автор: Interimage PR and Special Events Agency
Hopenhagen хвърля доброжелателна ръкавица на Копенхаген
Кампания в подкрепа на форума за климатичните промени започва и в България.
От 16 ноември до 7 декември България се присъединява към медийната кампания на проекта “Hopenhagen” по повод срещата на високо равнище за климатичните промени, която ще се проведе на 7 декември 2009 г. в Копенхаген, Дания. Срещата е по инициатива на ООН, с участие на лидери на 192 страни.

Hopenhagen е кампания на Международната рекламна асоциация IAA, съзвучна с големите цели, които си поставя форумът в датската столица, а именно: определяне на конкретни мерки за намаляване на парниковите газове до 2020 г.; изработване на рамка в подкрепа на действия за устойчивост на уязвимите страни срещу климатичните промени с цел запазване на човешкия живот; подкрепа на развиващите страни в техните усилия за напредък и климатична справедливост за всички.

Мисията на “Hopenhagen” е да привлече вниманието на максимален брой хора по света, които да се запознаят с проблемите на климатичните изменения и да подпишат петицията за борба с тях. Посланието, което IAA и ООН отправят чрез широко достъпната платформа на инициативата Hopenhagen, е:

"Когато лидерите на 192 държави се срещнат на конференцията на ООН

в Копенхаген, посветена на климатичните изменения, те ще се сблъскат с едно от най-големите предизвикателства на нашето време. Те обаче не могат да се справят сами. Ние всички трябва да участваме. Присъединете се към нас, за да превърнем Копенхаген в Hopenhagen - град на надеждата. Подпишете петицията за климатичните изменения и станете гражданин на Hopenhagen." 

Мотото на инициативата е “Нека да превърнем Копенхаген в Хопенхаген”. Hopenhagen е не само игра на думи с името на датската столица, но и замяна на досегашния пасивен подход за “справяне” (на английски език “cope”) с по-мотивиращото “има надежда” (hope), когато всички положим усилия да променим човешката дейност, за да спасим планетата.

Кампанията вече започна в Интернет (страници: www.hopenhagen.org, Facebook.com и Twitter.com) и в множество страни от различни континенти (Полша, Бахрейн, Индия, Австралия и много други), където медийната подкрепа се разраства с всеки изминал ден.

В България Hopenhagen ще получи широко разгласяване чрез преса, телевизия, Интернет и външна реклама. Страната се включва в глобалната инициатива благодарение на систематичните усилия на българския клон на Международната рекламна асоциация (IAA), единствената тристранна организация, която работи за световно партньорство на рекламни агенции, медии и рекламодатели. Българският клон на IAA е учреден през 1996 г. В момента има 23 членове. 

За повече информация:

http://www.iaaglobal.org/

Стела Ерера
PR & Event Manager
Агенция Interimage
T: +359 2 865 05 86
E: stella.erera@interiamge.bg
www.interimage.bg

Източник: Interimage PR and Special Events Agency

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6558