Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
17 Ноември 09, 15:25 / Автор: Майкрософт България
Майкрософт представя пред бизнес потребители Microsoft Exchange Server 2010, Windows Server 2008 R2 и Windows 7
Повече от 500 представители на българския бизнес се запознаха с възможностите, които новите продукти предоставят за подобряване на ефективността на бизнеса и намаляване на оперативните разходи.
София, 17 ноември, 2009г. - Майкрософт България представи днес пред бизнес потребители Microsoft Exchange Server 2010, Windows Server 2008 R2 и Windows 7. Повече от 500 представители на българския бизнес се запознаха с възможностите, които новите продукти предоставят за подобряване на ефективността на бизнеса и намаляване на оперативните разходи. Бяха представени референтни решения на български компании, които вече са внедрили новите продукти. Сред тях са „Мобилтел”, „Български пощи” и операторът на летищата във Варна и Бургас „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт”. Гост на събитието бе и Майкъл Хартман, генерален мениджър на централния офис на Майкрософт Централна и Източна Европа. Той говори за основните предимства, които трите продукта предлагат на бизнес потребителите.

Огнян Киряков, генерален директор на Майкрософт България, подчерта, че и трите продукта са разработени като едно цяло с мисъл за бизнеса, като водещото начало е да се подобрява ефективността, като в същото време се оптимизират използваните ресурси. „В конкретната икономическа ситуация е много важно не да се спират инвестициите, а да се мисли в перспектива – така, че когато кризата премине, компаниите да имат необходимите ресурси, за да продължат да се развиват успешно”, допълни той.

Новата операционна система Windows 7 бе официално представена пред потребителите на 22 октомври тази година. Още в първите седмици, Windows 7 задмина по продажби Windows Vista за същия период на предлагане на пазара. Windows 7 премина 4% пазарен дял за по-малко от 3 седмици в световен мащаб. За сравнение, Windows Vista достигна този дял за 5 месеца (според данни на Net Applications). България изпреварва тази статистика със стойност от 4.48%.

Само седмица след представянето на новата операционна система в световен мащаб, вече бе налична и българска версия на продукта.

В Мобилтел вече се използва успешно новият Windows 7: „Като лидер в сферата на телекомуникациите и иновативните технологии, Мобилтел се нуждае от ИТ решения, които са водещи в своята област”, сподели Стоян Костов от дирекция „Управление и експлоатация на корпоративни системи" в Мобилтел. „Новата операционна система Windows 7, която Майкрософт предложи на пазара, определено е такъв продукт. Именно затова компанията ни започна внедряването на Windows 7 в своята корпоративна мрежа, а оптимизирането на дейността ú усетихме още веднага”, добави той.

Едновременно с клиентската операционна система, компанията пуска и Windows Server 2008 R2, новата сървърна операционна система на Майкрософт. Подобренията в областта на мрежовите услуги, управлението на захранването и виртуализацията са огромна крачка напред, както за Майкрософт, така и за клиентите. Една от компаниите, които вече се възползват от новата версия на Windows Server, е „Български пощи”.

Николай Минев, ИТ мениджър на „Български пощи”, обобщава предимствата от преминаването към Windows Server 2008 R2 така: „Чрез използването на Remote Desktop Services, „Български пощи” е в състояние не само да посрещне очакванията на своите партньори, но и да разшири портфолиото на предлаганите услуги. По-добрата скалируемост и производителност, подобрението на средствата за управление и новите фунционалности на Windows Server 2008 R2 ни помогнаха да вземем решението да мигрираме, веднага след като продуктът беше пуснат на пазара. Не можехме да изчакаме до излизането на SP1, защото бизнесът ни се нуждаеше от това решение сега. Сега „Български пощи” се интегрира с различните приложения, които използват нашите контрагенти за предоставянето на услуги, на всяко едно работно място.”

Третият представен продукт, Exchange Server 2010, въвежда потребителите в следващото поколение на софтуера за интегрирани комуникации. Той предлага иновации, които намаляват разходите на компаниите и спестяват време на техните служители, като им позволява по-добре да организират всекидневната си комуникация, предоставяйки единно място за съхранение на електронна поща, незабавни съобщения, SMS и гласови комуникации.

Според Ивелин Иванов, заместник-началник на ИТ отдела на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт”, най-големият български летищен оператор: „С Exchange Server 2010 получихме сигурност и достъп до мейл услугата 24х7. Постигнахме това значително по-лесно и по-бързо с новите механизми за high-availability и disaster-recovery. Съвместно с Forefront Security за Exchange на практика спряхме спама и подобрихме продуктивността в компанията.”
Exchange Server 2010 e първият от новата вълна Microsoft Office продукти, които също предстои да бъдат представени. Сред тях са: Microsoft Office 2010, Microsoft SharePoint Server 2010, Microsoft Visio 2010 и Microsoft Project 2010.

За Майкрософт:

Основана през 1975 г., Майкрософт (Nasdaq “MSFT”) е световен лидер в развитието на софтуер, услуги и решения, които помагат на хората и на бизнеса за пълна реализация на техните възможности. През 2009 г. Майкрософт отбелязва 10 години от откриването на офиса си в България.

За допълнителна информация:

Наталия Димитрова
“Връзки с обществеността”
Майкрософт България
Т: 02/9657 333
М: 0889 400 177
Е: nataliad@microsoft.com

Източник:
Майкрософт България

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5529