Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
20 Ноември 09, 09:54 / Автор: O3 PR&Consulting Agency
КОЯ Е НАЙ-ДОБРАТА ФАМИЛНА КОМПАНИЯ В БЪЛГАРИЯ ще знаем след година, когато Сдружение на фамилния бизнес ще връчи отличието
Наградата ще бъде ежегодна и ще се обявява на Деня на семейството – 21 ноември Критериите на конкурса ще бъдат изготвени от PricewaterhouseCoopers Bulgaria и ще бъдат обявени в началото на 2010 г.
19.11.2009 г. 

Награда за „Най-добра бизнес компания” ще има и у нас от догодина. Конкурсът е инициатива на Сдружението на фамилния бизнес в България и ще бъде организирано по модел на световната награда Family Business Award, която се връчва вече 14 години.

Критериите, на които участниците ще трябва да отговорят, ще бъдат разработени от PricewaterhouseCoopers Bulgaria в рамките на партньорството между двете организации, което ще включва и дългоочакваното изследване на дейността на фамилните компании у нас.

„Фамилният бизнес в България има вече двайсетгодишна нова история. По наши наблюдения в страната има най-различни по големина дружества, които покриват целия спектър на икономиката, но все още нямаме точен и ясен отговор на въпроса „къде сме ние?” на общата карта на бизнеса в България.”, коментира Христо Илиев, Президент на Сдружение на фамилния бизнес – България. „Проучването ще ни помогне да дефинираме профила на фамилния бизнес в България, а учредяването на наградата ще подчертае значението и мястото на фамилните бизнеси в икономиката ни. Вярвам, че чрез тях ще мотивираме и амбицираме не само членовете на организацията, но и всички останали семейни компании да покажат по-сериозни постижения и да споделят своите успешни практики”.
Награди ще бъдат връчени в три категории: „Най-добра фамилна компания”, „Най-успешен мениджър, представител на новото поколение” и „Най-добро медийно отразяване на дейността на фамилния бизнес в България”. Конкретните параметри и членовете на журито ще бъдат публично обявени в началото на 2010 година. Критерии ще обхващат не само финансови резултати, но и такива, свързани с уважението и лоялността към традициите, наследствеността и семейните ценности, както и към служителите и партньорите. Важен критерий е и успешното адаптиране на младото поколение към практиките във фамилния бизнес и изграждането на управленска култура.

Отличията за 2010 г. ще бъдат основна тема и на Официалната вечеря на Сдружението на фамилния бизнес в България, която се провежда традиционно на 21 ноември – Денят на християнското семейство. Специален гост на тазгодишното събитие ще бъде Томас Кюрти, Президент на Сдружение на семейните компании в Унгария и Вицепрезидент на унгарската компания за информационен мениджмънт KURT. Томас Кюрти е успешен предприемач от второ поколение във фамилната компания и ще сподели своя опит с членовете на родната организация. Друг почетен гост на събитието ще бъде и посланика на Кралство Дания в България Негово превъзходителство Кааре Янсон.



Сдружение на фамилния бизнес – България (FBN Bulgaria)


Сдружение на Фамилния Бизнес - България (FBN Bulgaria) е сдружение с нестопанска цел, учредено през 2007 г. Още същата година сдружението е прието за пълноправен член на световната организация Международна Мрежа на Фамилния Бизнес (Family Business Network International /FBN International/, www.fbn-i.org) със седалище Лозана, Швейцария. FBN International има подразделения в 50 страни в Европа, Азия, Северна и Южна Америка, Австралия, в които членуват 3200 компании.

Отново през 2007 г. българското сдружение за фамилен бизнес е прието за редовен член на GEEF (European Group of Family Enterprises, www.geef.org). България е единствената страна на Балканския полуостров, която членува в GEEF редом с още 12 страни от Европейския съюз, чиито сдружения за фамилен бизнес обединяват 9300 компании. Организациите, членове на GEEF, формират 9% от брутния вътрешен продукт на Европа с над 1 млрд. евро годишен оборот и над 5 млн. служители.

Към настоящия момент, в Сдружение на фамилния бизнес – България (FBN Bulgaria) членуват 25 компании от почти всички браншове на икономиката – производство, финансова сфера, строителство и недвижими имоти, услуги.

Сдружение на фамилния бизнес – България (FBN Bulgaria) е отворена гражданска структура за нови членове, споделящи философията и принципите на фамилния бизнес.

Прес офис

Пепи Димитрова
тел: 963 23 66, 0888 009333
e-mail: dimitrova@o3bg.com 

Източник:
O3 PR&Consulting Agency 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4762