Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Транспорт и спедиция

Вземи в gLOG
24 Ноември 09, 19:28 / Автор: Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията
Зам. – министър Ивайло Московски откри заседанието на Комитета за наблюдение на ОП „Транспорт”
На форума бе представена, разгледана и гласувана Индикативната годишна работна програма за 2010 г. на оперативната програма.
София, 24.11.2009 г.

Ивайло Московски, зам.-министър на МТИТС, откри днес седмото заседание на Комитета за наблюдение на ОП „Транспорт” 2007 – 2013 г. На форума бе представена, разгледана и гласувана Индикативната годишна работна програма за 2010 г. на оперативната програма.

За първото полугодие на 2010 г. се очаква да бъдат подготвени и подадени апликационни форми по проектите: проектиране на жп линията Видин – София; модернизация на жп линията София – Пловдив; подновяване на жп инфраструктурата по линията Пловдив -Бургас; доизграждане на автомагистрала „Тракия”; строителство на интермодален терминал в град София. Общата индикативна стойност на тези проекти е над 955 млн. евро.

В заседанието участие взеха експерти от Европейската комисия, Управляващия орган, бенефициентите по ОП „Транспорт”, както и представители на неправителствени организации. Присъстващите обсъдиха забавянето по някои от проектите по оперативната програма. Зам. – министър Московски запозна представителите на Европейската комисия, с всички предприети от МТИТС мерки за преодоляване на възникналите проблеми и изрази увереност, че тези действия скоро ще дадат резултати.

Заседанията на Комитета за наблюдение на ОП „Транспорт” се провеждат два пъти годишно и тяхната цел е да бъде представено и обсъдено актуалното състояние на проектите по програмата.

Източник:
Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.024