Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
25 Ноември 09, 11:13 / Автор: Институт за икономическа политика
Покана до медиите за конференция “Конкурентоспособност на българската икономика в условията на криза - последствия и перспективи”
Участниците в събитието ще направи равносметка за резонансите на световната икономическа криза върху българската икономика, да се щриховат актуалните тенденции в развитието й и да се очертаят предизвикателствата пред нея.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕДИИТЕ

Тема на конференцията:
“Конкурентоспособност на българската икономика в условията на криза - последствия и перспективи”

Дата:
26 ноември 2009 година

Място на провеждане и начален час:
зала “Мусала”, хотел “Хилтън”, бул. “България” 1, 9:30 ч.

ВОДЕЩИ ЛЕКТОРИ:

Трайчо Трайков
Министър, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма на Република България

Владислав Горанов
Заместник-министър на Финансите на Република България

д-р Иванка Петкова
Председател на настоятелството, Институт за икономическа политика, София

Бистра Илкова
Изпълнителен директор, Българска фондова борса

Сашо Чакалски
Изпълнителен директор, Зам. председател на УС, Българска банка за развитие

проф. Андраш Инотай
Генерален директор, Институт за световна икономика, Унгарска академия на науките, Будапеща, 
Почетен президент, Институт за икономическа политика, София

Цветан Симеонов
Председател, Българска търговско-промишлена палата

Кристофор Павлов
Главен икономист, Уникредит Булбанк, София

За нас e удоволствие да Ви съобщим, че Институтът за икономическа политика (София), в сътрудничество с Фондация Ханс Зайдел, България организират втора конференция посветена на конкурентоспособността на българската икономика в условията на криза. На първия форум, състоял се през март 2009 година, върху наболелите въпроси дискутираха представители на държавните институции, бизнес организации, научните среди и неправителствения сектор. Осем месеца по-късно е време да се направи равносметка за резонансите на световната икономическа криза върху българската икономика, да се щриховат актуалните тенденции в развитието й и да се очертаят предизвикателствата пред нея.

В първия панел на подготвяната от нас конференция ще акцентираме върху ролята и предприетите действия от държавните органи при задаването на основните параметри на развитие на българската икономика. Позициите си ще изложат представители на Министерството на финансите, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Във фокуса ще бъдат поставени политиките на финансовото министерство и напредъкът по ключовите Оперативни програми: “Развитие на българската конкурентоспособност 2007-2013” и “Регионално развитие 2007-2013”. Не на последно място ще се акцентира и върху сектора на МСП и на финансовите инструменти, които прилага Българска банка за развитие за неговото стимулиране. Прецизното разглеждане на проблематика изисква поставянето на определи академични рамки на понятието “конкурентоспособност” в условията на икономическа криза. Постепенно ударението ще бъде изместено изцяло върху българската икономика с преглед на нейните източници на конкурентоспособност, специализацията й в международната търговия и дебат върху евентуалните нови конкурентни предимства на страната ни на базата на констатациите в последния доклад “Индекс на Глобалната Конкурентоспособност”. Като неоспорим фактор ще бъде представено подобряване на качеството на институциите за модернизация на икономиката. Макар и позабравен капиталовият пазар е безспорен фактор за повишаване на конкурентоспособността на икономиката и неговото моментно състояние в България и перспективите за развитието му не трябва да бъда пренебрегвани.

С настоящото бихме искали да Ви поканим да присъствате на конференцията и да зададете въпросите си по наболялата тема с цел постигане на по-добра осведоменост на обществото в България. Приложено изпращаме програма на събитието.

За допълнителна информация и регистрация моля, обръщайте се към г-ца Надя Йоргова, директор “Икономически проекти и програми”, Институт за икономическа политика.

Институт за икономическа политика
ул. “Хан Аспарух” 2; София 1463, тел.: (+359 2) 952 2947; 952 2693 факс: (+359 2) 952 0847
http://www.epi-bg.org
epi@epi-bg.org

Източник: Институт за икономическа политика


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1164