Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

Вземи в gLOG
29 Ноември 09, 18:01 / Автор: PR Agency Anettevents
Младите дипломанти на Медицински университет – Варна с награди от фармацевтична компания Новартис
Тази година Хипократова клетва положиха 93-ма лекари специалност “Медицина” и 48 души от специалност “Обществено здравеопазване”. Официалната промоция се провежда за 17-ти път.
На 29 ноември 2009 г. в Зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна се състоя тържествена Промоция на Випуск 2009 на Медицински Университет "Проф. Д-р Параскев Стоянов" – Варна.

Тази година Хипократова клетва положиха 93-ма лекари специалност “Медицина” и 48 души от специалност “Обществено здравеопазване”. Официалната промоция се провежда за 17-ти път.

Сред официалните гости на събитието бяха Заместник Министър на здравеопазването Тодорка Костадинова, Кмета на Община Варна Кирил Йорданов, Заместник Кмет доц. Христо Бозов, Областния управител Данчо Симеонов, както и бивши ректори на Медицински университет-Варна, сред които Проф. д-р Темелков и Проф. д-р Камбуров.

След полагане на Хипократовата клетва, младите дипломанти бяха поздравени от отличничката на випуска д-р Ваня Стефанова, която благодари както на своите преподаватели, така и на всички родители подкрепили завършващите през шестте години на нелеко обучение.

На отличниците на випуска бяха връчени парични награди от името на Кмета на Община Варна и ректора на МУ Проф. д-р Анелия Клисарова. За първа година един от основните спонсори на събитието бе фармацевтична компания Новартис. Нейният официален представител д-р Валя Кирякова поздрави официално дипломиращите се млади лекари.

„Като един от предпочитаните партньори на българските научни медицински дружества и пациентски организации за здравно-образователна просвета – сподели д-р Кирякова, за Новартис е изключителна чест да бъде част от днешната тържествена промоция. С вълнение си припомних и моя празник, когато получих медицинска диплома. Ние от компания Новартис сме убедени, че всеки един млад лекар от Випуск 2009 г. ще даде своя безценен принос за развитието на световната медицина. Бъдете уверени, че можете да разчитате на нас в трудния път при опазване на човешкото здраве.” През последната година швейцарският гигант Новартис даде подкрепата си за отбелязването на: Световния ден на сърцето, Световния ден на хипертонията, Световния ден за борба с остеопорозата, Международния ден на болните с муковисцидоза, Месеца на рака на гърдата и други.

Всички млади лекари бяха наградени с подаръци от Новартис, а 12-те отличника на випуска получиха и емблематичните за Швейцария ножчета Victorinox, носещи бранда на Новартис.

Повече за Новартис:

Новартис е една от най-големите и бързо-растящи фармацевтични компании. Основана е през 1996 г. чрез сливане на Ciba-Geigy и Sandoz - компании с богата и разнородна корпоративна история. Началото на Geigy датира от средата на 18 век, а на Ciba от 1859 г. Sandoz е създадена през 1886 г. Новартис е социално ангажирана компания, която разработва съвместно със СЗО инициативи за борба с маларията и туберколозата в световен мащаб.

В световен мащаб Новартис е 3-та по големина фармацевтична компания (IMS данни).

През последните години Новартис бе отличен няколкократно за най-добро продуктово портфолио, като само през 2006 година са регистрирани 15 нови лекарства достъпни за пациентите в световен мащаб. През 2007-а и 2008-а година Новартис намери своето място и в още една класация – тази на списание „Ethisphere” за най-етичните световни кампании.

В България групата Новартис е на първо място сред чуждите компании. Едно от най-успешните и първи по рода си лекарства на Новартис за лечение на левкемия бе избрано за продукт на 2008 година от Българския Фармацевтичен Съюз. По традиция Новартис предлага отличаващи се продукти в онкологията, кардиологията, трансплантациите, офталмологията, неврологията и психиатрията. През последните години се засилват позициите и в области като инфекциозни заболявания, ендокринология, остеопороза и някои редки заболявания.

Редица продукти на Новартис притежават статут на лекарство-сирак. Това са лекарства предназначени за лечение на тежки заболявания, толкова значими, че здравните власти одобряват тяхната употреба по съкратена процедура.

От друга страна, Новартис предлага и лекарства, които са първи представители в нови класове медикаменти за лечение на: тежки инфекции на кожата и меките тъкани, тежка алергична астма и артериална хипертония.

През последните години Новартис осигури безвъзмездно лечение на 52 болни с хронична миелоидна левкемия и гастро-интестинален стромален тумор и на 20 страдащи от кистична фиброза (муковисцидоза) на стойност над 2.5 милиона Евро.

Визията на Новартис е да продължи да предлага нови качествени лекарствени продукти в области като: сърдечно-съдови заболявания, злокачествени заболявания, болести на обмяната, на нервната система, инфекциозни, автоимунни и алергични заболявания.

Новартис ще продължава да бъде активен партньор на световни и неправителствени организации в борбата срещу бедността и съпътстващите я заболявания.

За повече информация:

Анета Недялкова
CEO
PR Agency Anettevents
+ 359.887.989.029

Източник: 
PR Agency Anettevents

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9242