Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
27 Ноември 09, 21:19 / Автор: Image Advertising
Бизнесцентър под морското равнище в Бургас
Започва урбанизирането на кв. “Акациите“.
Бургас се сдоби с нова, супермодерена административна и търговска сграда. Бизнесцентърът, който притежава всички екстри на изискванията на 21-ви век е кръстен на емблематичното езеро „ВАЯ”, до което е издигнат. Уникално за строежа е не само неговото луксозно изпълнение, но и това, че част от подземните етажи попадат под нивото на морето и съседното езеро. Подобно предизвикателство е нещо, с което не всеки би могъл да се справи. Сложната отводнителна и хидроизолираща система обаче не позволява дори намек за влага в „подводната” част на билдинга. Бизнесцентър „ВАЯ” е разположен в един от най-бедните сегашни квартали на Бургас – „Акациите”. Авангардното решение именно там да се инвестират милиони за сграда последен писък на строителните технологии е свързано с новата стратегия за развитието на морския град. Инвеститорите далновидно са избрали точно този район, който скоро ще бъде в сърцето на новия център.

Според концепцията на Общия стройствен План на Бургас за следващите 50 г., градът ще се урбанизира приоритетно в южна посока, в ивицата между морето и езерото Вая. Там сега се намират крайно изостанали квартали и промишлени зони, които скоро ще се превърнат в административното и бизнес средище на полиса. Тези терени представляват най-красивата част от „Бургас на бъдещето”, защото откриват неописуеми гледки към залива от една страна и към езерото от друга. Самото то ще се превърне в прекрасна водна площ, граничеща с няколко парка и зони за отдих. Водното огледало ще се използва активно за водни атракции, гребна база и разходки, като ще дава един простор на прилежащата търговски-административна територия. Близкият огромен спортно-развлекателен комплекс, на мястото на сегашния стадион, ще оформи района като най-привлекателния и ще създаде облика на бъдещото „Сити” на пристанищния град. В източната част, по протежение на залива, ще се оформи най-баровския жилищен квартал на Бургас, който ще свърже населените части на центъра с квартал Крайморие.

Биснесцентър „ВАЯ” е „първата лястовица” на това, което ще се случва оттук нататък с развитието на досегашните неустроени и промишлени зони на южен Бургас. Градът, който бе определен за първенец по бизнес комфорт през 2009 г., дава ясна заявка, че дори в условия на тежка криза не спира да демонстрира еволюция към модерна европейска визия.
Сградата е започната с първа копка символично на Никулден (6-ти декември 2007 г) и е завършена за по-малко от 2 години от водещата в строителния бранш „Шкетиев Строй Инвест” ООД. С откриването й Бургас увеличава своите офисплощи с 2100 кв.м., Освен това бизнесцентърът разполага с 31 просторни магазина и огромен ресторант, от чиито прозорци посетителите ще могат да се наслаждават на прекрасна панорама към езеро Вая. Подземен паркинг с над 70 места ще обслужва нуждите на работещи и клиенти.

На практика, бизнесцентър ВАЯ има всичко, заложено в концепцията за стоителството от 21-ви век. Сградата притежава сертификат за енергийна ефективност. С помощта на растерните тавани, не се налага пред погледа да бъдат вентилацията, електрическата инсталация, или пожароизвестяването. В целия периметър на комплекса има високоскоростна безжична връзка с интернет и видео наблюдение, а за спокойствието на работещите и посетителите се грижи 24 - часова жива охрана. При спиране на централното ел. захранване, „ВАЯ” разполага с автономно аварийно осветление, което се включва автоматично. Впечатление правят вътрешните окачени фасади, фасадното осветление, луксозните асансьори, иноксовите парапети и огромните открити тераси. В санитарните възли и общите части е използван италиански теракот. При пожар уникалната сграда разполага със специална термоустойчива камера от огнеупорни стъкла, която може да запази от огън няколкостотин души в продължение на часове, като им осигури и достатъчно въздух благодарение на системата за собствено въздушно захранване.

До бизнесцентър ВАЯ се стига лесно – той се намира на един от най-оживените булеварди в Бургас „Тодор Александров”. През него минава целият трафик „към” и „от” южното Черноморие. Местоположението е с лесен и бърз достъп до центъра на града, Ж.П. и автогарите, Пристанището и Летището.
Въпреки изключително луксозната среда, в бизнесцентър „ВАЯ” се прилага атрактивна и гъвкава наемна политика. Тя е изцяло съобразена с нуждите на бизнеса в условия на криза. Не случайно амбицията на инвеститорите е да създадат едно безапелационно място: „КЪДЕТО БИЗНЕСЪТ ЖИВЕЕ!”
Официалното откриване на един от най-модерните в България бизнес и търговски центрове ще се състои на 1-ви декември 2009 г. Лентата ще прережат Кметът на Бурас г-н Димитър Николов и Областният управител г-н Константин Гребенаров. Освещаването ще бъде извършено от НВП Сливенският митрополит Йоаникий.

Комуникационна група Имидж Едвъртайзинг 

Източник:
Image Advertising

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4858