Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
03 Декември 09, 10:18 / Автор: ICT Media
Наградиха „ИТ мениджър на годината” 2009
Награждаването бе финалната фаза от инициативата на Клуба на мениджърите на информационни технологии и ICT Media със съдействието на Банксервиз АД, Lloyds Register и Мобилтел за удостояване с отличия на най-успешните ИТ ръководители за годината.
На снимката: Награждават Юрий Генов, началник на управление „ИТ Операции” на Банка ДСК

Юрий Генов, началник на управление „ИТ Операции” на Банка ДСК ЕАД, Сребрина Аначкова, ИТ Директор и член на борда на директорите на Speedy и Десислав Шекерлетов, ИТ мениджър на Енел Марица Изток 3 са тазгодишните носители на приза „ИТ мениджър на годината”. Те бяха наградени на специална церемония, която се състоя на 2 декември от 19 часа в зала Средец на столичния хотел Шератон. 

Награждаването бе финалната фаза от инициативата на Клуба на мениджърите на информационни технологии и ICT Media със съдействието на Банксервиз АД, Lloyds Register и Мобилтел за удостояване с отличия на най-успешните ИТ ръководители за годината.

Целта на инициативата, която стартира през 2008 г., е да подкрепи издигането на позицията и авторитета на ИТ мениджърите в ръководството на фирмите и институциите в България, както и да се стимулира ефективно използването на информационните технологии в дейността на компаниите в различни сегменти на индустрията. 

Призът „ИТ мениджър на годината”, придружен с авторска статуетка на известния български монументалист Янко Бонев, бе раздаден в три категории – мениджмънт, ефективност и иновации, а носителите са:
• Юрий Генов, началник на управление „ИТ Операции” , Банка ДСК ЕАД, в категория „Мениджмънт”, който получи приза си лично от г-н Първан Русинов, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Това бе второ участие в конкурса за г-н Генов, който през 2008 г. достигна до финала на конкурса в категория „Иновации”. Почетни грамоти като финалисти през 2009 г. получиха Ивайло Главчовски, директор ИТ на Уникредит Булбанк и Десислав Шекерлетов, ИТ мениджър на Енел Марица Изток 3.

• Сребрина Аначкова, ИТ Директор и член на борда на директорите на Speedy, в категория „Ефективност” с подгласници Юрий Генов от Банка ДСК ЕАД и победител в категория „Мениджмънт” и Емил Джиновски, ИТ Мениджър на Ромпетрол БГ. Сребрина Аначкова участва за първи път в конкурса и бе удостоена с голямата награда от г-н Мирослав Вичев, председател на Управителния Съвет на сдружението „Клуб на ИТ мениджърите в България”.

• Десислав Шекерлетов, ИТ мениджър на Енел Марица Изток 3 в категория „Иновации”, следван от Валери Пейков, ИТ мениджър на СИКА България и Петко Йорданов, директор „Информационни технологии” в Овергаз Холдинг АД. Г-н Шекерлетов бе подгласник в същата категория през 2008 г., но благодарение на множеството успешно реализирани ИТ проекти през 2009 г., бе избран за победител от журито за тази година. Наградата му бе връчена от г-н Евгени Ангелов, заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Във второто издание на „ИТ Мениджър на годината” в различните категории на наградата бяха номинирани ИТ ръководители с успешен и иновативен проект през последните 12 месеца, който е допринесъл за постигане на бизнес целите на организацията, в която работят. Сред общо 15-те номинирани за 2009 г. бяха представители на компании от вертикални сегменти от икономиката като финанси, услуги, ютилити, строителство, търговия и др. Оценяването им протече на два етапа, като във всеки един от тях кандидатурите им бяха оценявани от специално подбрани комисии, ръководени от представители на Клуба на мениджърите на информационни технологии в България. Така до финала достигнаха 7 кандидата, като двама от участниците бяха номинирани в по 2 категории. 

„В церемонията миналата година акцентът беше върху интересни проекти, преодоляване на сложни имплементации и реализация на огромни инвестиции”, коментира по време на церемонията г-н Мирослав Вичев, председател на Управителния Съвет на сдружението „Клуб на ИТ мениджърите в България”. Миналогодишните носители на приза „ИТ мениджър на годината” бяха Марин Калчев, ИТ директор на НОИ в категория „Мениджмънт”, Веселка Атанасова, ИТ директор на Топлофикация-Русе в категория „Ефективност” и Найден Неделчев, мениджър по информационна сигурност на Мобилтел в категория „Иновации”. „Далеч по-трудно е в условия на криза”, допълни г- Вичев и подчерта, че именно от избора на верните проекти и инвестиции в сегашните тежки условия, с активното участие на ИТ ръководителите, зависи къде е българският бизнес на пазара в следващите години”.

За допълнителна информация:

Полина Янис, програмен директор, ICT Media, тел. 400 11 05, e-mail: polina_yanis@idg.bg
Камелия Величкова, директор „Комуникации и координация”, Банка ДСК, тел. 981 00 73, e-mail: kamelia.velichkova@dskbank.bg

За Клуба на мениджърите на информационни технологии в България:


Сдружението съществува от 2007 г. насам като доброволно обединение на физически и юридически лица, заинтересовани от формиране на визията и стратегиите за развитието на информационните технологии (ИТ) в управлението на компании, държавни институции и други организации. Сред задачите на обединението са да идентифицира и формулира основните насоки за развитие и усъвършенстване на българския бизнес и държавна администрация в сферата на прилагането на информационни и комуникационни технологии, да създаде на активна платформа за обмен на мнения, опит и позиции по актуални проблеми, свързани с използването на информационните технологии, да формира и поддържа работата на неформални групи по браншови и друг принцип, които да дискутират специфични за дейността си ИТ проблеми и др. Клубът е отворена за членство организация, в която към момента членуват близо 60 ИТ мениджъри от цялата страна и от всички вертикални сегменти на икономиката.
Сред участниците от страна на Клуба на ИТ ръководителите са представители на редица държавни ведомства и компании като НЕК, НЗОК, НАП, Министерство на финансите, НОИ и др.) и на почти всички вертикални сегменти в икономиката. В Клуба членуват представители на финансовите институции (ДСК Банк, ING Банк, ОББ, Общинска банка, Прокредит Банк, UniCredit Bulbank, Алианц Холдинг и др.), на телекомите (БТК, Глобул, Mtel) на индустриалните и retail компании (Фесто, Софийски аптеки, КЦМ Пловдив, Кока-Кола, Стомана Индъстри, Златни пясъци АД, Белла България, Булгаргаз, Марица Изток, Лукойл, Петрол Холдинг, CEZ, OMV и др).

За ICT Media:

ICT Media е водещият издател в областта на информационните технологии у нас, утвърдил се на пазара от 1990 г. насам. Компанията е притежател на изключителните лицензионни права за търговските марки на International Data Group Communications Inc. (IDG) на територията на България. От юли 2006 г. е собственост на "Икономедиа" - най-голямата компания за бизнес медии в страната, издател на вестниците "Дневник" и "Капитал". ICT Media има няколко основни дейности - организацията на форуми и събития и издателска дейност чрез издаването на в. Computerworld, списание CIO, сп. NetworkWorld, сп. PC World, сп. Digital World. Освен това ICT Media развива и активна онлайн дейност, предлагайки електронна версия на печатните издания в сайтовете www.computerworld.bg, www.pcworld.bg, www.cio.bg и nww.idg.bg и портален сайт за всички електронни издания и онлайн услуги - IDG.BG.

Източник:
ICT Media

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1787