Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
03 Декември 09, 12:39 / Автор: AMI Communications
HP представя нов бизнес компютър с подобрена енергийна ефективност и управление
HP представя нов настолен бизнес компютър с подобрени сигурност, надеждност и стабилност - HP Compaq 8000 Elite. Моделът е предназначен за компаниите от публичния сектор и големите предприятия.
HP представя нов настолен бизнес компютър с подобрени сигурност, надеждност и стабилност - HP Compaq 8000 Elite. Моделът е предназначен за компаниите от публичния сектор и големите предприятия.

HP Compaq 8000 Elite позволява дистанционно управление на технологичните ресурси, чрез което организациите могат да оптимизират IT инвестициите си и да намалят разходите си като цяло. Моделът е с подобрени характеристики, както от гледна точка на хардуера, така и на софтуера. Това може значително да намали енергопотреблението и разходите, свързани с поддръжката и управлението.

“HP работи в посока осигуряване на достъпни персонални компютри, предлагащи професионална технология и отлична енергийна ефективност. Освен всичко друго ние предлагаме по-добра сигурност и управление от висок клас. Нашите надеждни настолни компютри са с дълъг жизнен цикъл и осигуряват стабилна основа на базата, на която клиентите ни да развият своя бизнес”, коментира Шарл Снайман, Вицепрезидент „Персонални системи” (PSG) в HP.

Леснo управление, сигурност и дълъг жизнен цикъл
Сериите НР Compaq 8000 Elite предлагат дълъг жизнен цикъл, стабилна работа, както и решения за управление, отговарящи на бизнес нуждите на всяка организация. Intel® Stable Image Platform Program (SIPP) позволява на потребителите да идентифицират и използват стандартизирани и еднотипни платформи. Te от своя страна позволяват по-лесното планиране, разгръщане и управление с гарантирана наличност на съвместими процесори за поне 15 месеца.
Като допълнение тази програма осигурява и про-активното известяване на клиентите при смяна на системата с до 60 дни преди самата подмяна. Така се намалява загубата на време и позволява навременната адаптация от страна на клиентите. Те могат да увеличат ефективността си и чрез надеждните и сигурни решения за управление на компютъра и жизнения цикъл. Част от тези решения са процесорите Intel Core™ 2 с Intel vPro технология, позволяващи създаването на по-ефективна и управляема IT среда.

HP Compaq 8000 Elite e оборудван с едни от най-съвършените приложения за сигурност в индустрията. Те защитават конфиденциалната информация, дори ако компютърът или твърдия диск бъдат откраднати или изгубени. HP ProtectTools позволява кодиране на информацията на твърдия диск, така че тя да бъде неизползваема за потребители, които нямат съответния достъп. Софтуерният пакет HP ProtectTools Security включва вградени възможности за сигурност, включително лесна еднократна идентификация и включване в системата, ограничение на правата за преглеждане и променяне на съдържанието, премахване на файлове и дори помага на органите на реда при издирване и търсене в случай на кражба.

Намаляване на енергопотреблението, без това да се отразява на продуктивността
HP Compaq 8000 Elite е проектиран така че да намали вредното влияние върху околната среда. Моделът има най-високия резултат (89%) от всички бизнес компютри на НР по програмата за енергоефективност 80 PLUS Gold. HP Compaq 8000 Elite е одобрен и по програмите EPEAT® Gold и ENERGY STAR®.

За да помогне на организациите да намалят вредното влияние върху околната среда и да намалят разходите си, HP Compaq 8000 Elite включва приложението HP Power Manager v2.0. То контролира енергопотреблението на компютъра, като управлява няколко различни настройки от едно място. Само с едно натискане на бутона, организациите могат да следят настройките и потреблението на електроенергия, което им позволява по-лесно да управляват разходите за електроенергия. HP Compaq 8000 Elite се предлага със 100% рециклирани полиетиленови уплътнители.

Бизнес модел предназначен за големи натоварвания
HP Compaq 8000 Elite предлага бизнес технологии, предназначена за големи предприятия, нуждаещи се от висока продуктивност и многообразни възможности за работа. Идеален за корпорации, държавния сектор и институции от сектора на образованието и здравеопазването, моделът предлага последната конфигурация на Intel Q45 Express с вградена видео карта GMA 4500. Като опция клиентите могат да избират между процесорите Intel Core 2 Duo и Core 2 Quad. Освен това компютърът поддържа памет от типа DDR3 SDRAM и операционна система Microsoft Windows® 7.

Бизнес клиентите с натовареност, изискваща изпълнение на няколко задачи едновременно, могат да разчитат на стабилната работа на HP Compaq 8000 Elite. Конфигурацията предлага разширяване на паметта на твърдия диск до два пъти по един терабайт (1 TB), четец на карти памет, като опция и вход за SD карта за най-компактния модел.

Включените драйвери на DirectX10 предлагат ясно изображение и 3D графика. За допълнителна гъвкавост HP Compaq 8000 Elite предлага вградената Intel GMA 4500, която позволява работа с два монитора и до два PCI Express x16 слота за лесна инсталация на две графични карти и четири монитора.

HP Compaq 8000 Elite има модерен дизайн и наситен черен цвят. Моделът се предлага в три конфигурации – Ultra-Slim Desktop и Small Form Factor са предназначени за работа в ограничени пространства, а Convertible Minitower предлага разширена продуктивност. Освен това моделът разполага с лесен за отваряне капак, позволяващ по-добър достъп до компонентите и по-бързо обслужване. Като допълнение HP Compaq 8000 Elite включва твърди дискове със стандарта Serial ATA (SATA) с Native Command Queuing (NCQ) технология за приоритизация на командите, която позволява равномерен информационен трансфер в среди, изискващи висока пропускателна способност и сторидж стандарта Self Monitoring Analysis and Reporting Technology (SMART IV) за по-бърз трансфер на данни към външни устройства за съхранение на данни и про-активно сигнализиране на проблеми.

Цена и наличност
Продуктът ще бъде наличен от месец декември 2009 г. Препоръчителната цена на базовия пакет на HP Compaq 8000 Elite Business е 780 лв. с ДДС.

За HP

HP създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света НР предлага обширно портфолио в областта на печата, хардуера, софтуера, услугите и IT инфраструктура, което разрешава проблемите на потребителите. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на http://www.hp.com/.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за HP, 02/ 989 51 15, martin.maev(a)amic.bg

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1384