Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Благотворителност

Вземи в gLOG
03 Декември 09, 13:15 / Автор: Art Ground Centre
„Олинезко и неговите приятели”
Идеята за детското здравословно хранене е в основата на детския спектакъл.
София, 2 декември 2009 г. 

На 4 декември 2009 (петък) от 11:00 часа в читалище «Славянска беседа» фирма „Олинеза” ще представи премиерата на куклено театрално представление със заглавие „Олинезко и неговите приятели”. Това представление е приноса на компанията към темата за здравословното хранене на дечицата в детските градини и началните класове в училище. В детския спектакъл участват две млади актриси с кукловодски умения – Игълчо и Неве. Спектакълът е мобилен и лесно се адаптира към различни пространства. 

Главни действащи лица в детската постановка са Олинезко, Морковчо, Батко Доматко, Кака Чушкана (от Страната на Зеленчуците) и Цар Търкалан, Госпожица Глезана Търкалана, Хот от Дог, Пържените Картофи, Надето от Ница (от Царството на Гладниците!)
Театралната постановка има за цел да обясни на децата чрез театралните прийоми какво е здравословно хранене и да ги възпита да се хранят здравословно.

С езика на театъра, с куклите, музиката, танците и с много въображение, спектакълът помага на децата да разкрият тайните на здравословното хранене. В хода на действието, децата имат възможност да отговарят на различни въпроси, свързани със здравословното хранене.

Идеята на организаторите е това представление да бъде видяно от максимален брой дечица на възраст между 5 и 10 години и поради тази причина «Олинезко и неговите приятели» ще бъде играно в читалища в София и страната, в детски клубове и на детски празници.
«Смятаме, че в дългосрочен план обучението по здравословно хранене както на децата, така и на техните родители ще постави основата на нова култура на хранене на населението ни, която ще промени застрашаващата тенденция за увеличаване броя на българите с наднормено тегло», каза Станимира Кондова, търговски директор на фирма «Олинеза». «Фирма „Олинеза” твърдо вярва, че основите на здравословното хранене и начин на живот се формират в ранна детска възраст и ние, възрастните, сме отговорни за този процес». 

За фирма „Олинеза”


"Олинеза" ООД е една от най-бързо разрастващите се компании в България.Името й произлиза от първите два произвеждани продукти – ОЛИо и майоНЕЗА. От създаването си през 1994 до днес компанията отстоява фирмените си ценности, принципи и предлага гарантирано качество и многообразие. "Олинеза" произвежда екологично чисти продукти, съобразени с изискванията за природосъобразно хранене. С марка "Олинеза" се произвеждат към настоящия момент: ситно и едросмляни лютеници, различни видове майонези и емулгирани сосове, кетчупи, конфитюри, различни видове консервирани хранителни продукти, горчици, майонезни и млечни салати, както и бутилирано слънчогледово олио, палмов олеин и масло.

За повече информация:

„Арт граунд център”

Ирина Люцканова – 0889 22 87 99

Василена Славчева – 0883 30 36 74

Източник: 
Art Ground Centre

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.0659