Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
03 Декември 09, 15:26 / Автор: Viveka Positive Communications
Висши мениджъри и министри от кабинета ще вземат участие в Осмата кръгла маса с правителството на България, организирана от Economist Conferences
Кръглата маса ще даде възможност за навременен диалог на високо равнище между бизнеса и ключови министри за перспективите пред България след избирането на новия кабинет.
София, 3 декември 2009 г.

Висши мениджъри на водещи български и мултинационални компании ще вземат участие в Осмата кръгла маса с правителството на България, организирана от Economist Conferences. В събитието с водещ адрес ще се включи министър-председателят Бойко Борисов, който ще участва в панелната дискусия „Време за ново начало: Възстановяване на имиджа на България”. Трима министри от икономическия екип на новото правителство - Трайчо Трайков, Александър Цветков и Росен Плевнелиев - също ще бъдат панелисти на конференцията, която ще се проведе на 8 декември 2009 г. в хотел Шератон, София. 

Кръглата маса ще даде възможност за навременен диалог на високо равнище между бизнеса и ключови министри за перспективите пред България след избирането на новия кабинет. Голяма част от дискусията ще бъде съсредоточена върху въпроса дали страната е готова за ново начало чрез привличане на чуждестранни инвестиции, справяне с корупцията и организираната престъпност, както правителството обещава.
„Правителството на България е изправено пред две трудни задачи – да подобри имиджа на България и да помогне на страната да преодолее икономическите трудности. То ще трябва да убеди потенциалните инвеститори, че България е привлекателно място за правене на бизнес”, заяви Ричард Еймс, програмен директор Конференции за Централна Европа, Близкия Изток и Африка в Economist Intelligence Unit, който ще води дискусиите на форума.

По време на интерактивните сесии на Осмата кръгла маса министрите ще представят своята програма за възстановяване на икономиката. Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и Иван Искров ще участват в дискусия на тема „Трудният избор: икономическата политика и бизнес средата”. В панела за конкурентните предимства на България ще се включат Росен Плевнелиев, министър на регионалното развитие и благоустройството, и Александър Цветков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. По време на дискусиите присъстващите висши мениджърите ще могат да задават въпроси и да участват в обсъжданията. 

„Инвестициите в телекомуникационния сектор са най-ефективният двигател за благосъстоянието на икономиките на отделните страни. Телеком индустрията води всяка държава и нейното общество към бъдещето. За да просперира тя обаче, е нужно създаването на балансирана регулаторна рамка и подходящи стимули, които да я изведат напред. Нещо повече, съвременната инфраструктура ще привлече още инвеститори в България - изключително важен фактор за една добре работеща икономика”, каза Андреас Майерхофер, главен изпълнителен директор на Мобилтел и един от панелистите на конференцията.

В рамките на събитието ще бъде представено уникално международно проучване на Economist Intelligence Unit (EIU), проведено сред висши мениджъри в региона и посветено на бизнес средата в България.

Основни спонсори на Осмата кръга маса с правителството на България са ИНГ Банк и Мобилтел.


За Economist Conferences:

Economist Conferences, която е част от Economist Intelligence Unit, е лидер в организирането на международни форуми за висши бизнес мениджъри, които търсят нови знания по стратегически въпроси. Тези събития включват специализирани секторни конференции, срещи на мениджъри и кръгли маси с правителствата по света. Като част от The Economist Group, издателят на The Economist, организацията има имидж на бранд със 160-годишна история и репутация, основана на база интелектуален интегритет, независимост и перфекционизъм.

Всяко събитие, организирано от Economist Conferences, предоставя обективен и информативен анализ. Тези срещи представляват форуми на най-високо равнище, на които висши мениджъри могат да се срещнат, да получат информация, да разменят възгледи и да сравнят стратегии. 

Програмата на събитието включва:

10.30

Регистрация и настаняване

11.00

Време за ново начало: Възстановяване на имиджа на България

Дискусия с участието на Бойко Борисов, министър-председател на България

Панелът е открит за медии.

13.30

Трудният избор: икономическата политика и бизнес средата

Дискусия с участието на Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма, и Калин Христов, заместник-управител на Българска народна банка

Панелът е закрит за медии.

14.45

Медия брифинг на Трайчо Трайков и Калин Христов

15.15

Конкурентните предимства на България?

Дискусия с участието на Росен Плевнелиев, министър на регионалното развитие и благоустройството, и Александър Цветков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Панелът е закрит за медии.

16.45

Заключителна пресконференция с участието на Ричард Еймс, програмен директор CEMEA, Economist Intelligence Unit, Росен Плевнелиев и Александър Цветков


Онлайн регистрация:

www.economistconferences.com/bulgaria09

Email: cemeacustomerservice@economist.com

Tel:/ тел: +44 (0)20 7576 8550

Fax:/факс +43 (0)1 7576 8534

За допълнителна информация:
Андреана Станкова, Viveka Positive Communications:

+ 359 2 980 45 87

+ 359 896 66 56 76
Антония Комитова, Creative Solutions:

+ 359 2 980 98 63 

Източник: Viveka Positive Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.695