Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
04 Декември 09, 01:02 / Автор: Български форум на бизнес лидерите
Впечатления на трима европейски посланици от България и бизнеса в нея
Посланиците на Германия, Финландия и Кипър се срещнаха с представители на български и международни компании, членове и партньори на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ), за да обсъдят перспективите на бизнеса в България за реализация на европейския пазар.
София, 3 декември 2009 г.

Посланиците на Германия, Финландия и Кипър се срещнаха с представители на български и международни компании, членове и партньори на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ), за да обсъдят перспективите на бизнеса в България за реализация на европейския пазар. Н.П. Ставрос Амвросиу, Посолство на Кипър, Н.П. Таря Лайтиайнен, Посолство на Финландия и Н.П. Матиас Хьопфнер, Посолство на Германия отговаряха на въпросите на представители на компании, сред които бяха Хюлет Пакард, Овергаз, Делойт България, Ърнст & Янг, Астра Зенека и други по време на срещата, организирана от БФБЛ.

Н.П. Матиас Хьопфнер сподели, че Германия е най-големият търговски партньор на България от държавите в Европейския Съюз. Над 1200 немски компании активно развиват бизнес на българския пазар. Според него, чуждестранни инвеститори ще са склонни да инвестират в България, ако се чувстват сигурни в правосъдната система и гарантираното прилагане на закони. Той отбеляза, че повече от 12,000 български студенти следват в немски университети, което ги прави и втората по брой група чуждестранни студенти, след тази на студентите от Китай.

Н.П. Таря Лайтиайнен, от Посолство на Финландия, обяви, че от септември месец, т.г., в България вече работи и Българо-скандинавската търговска камара, учредена с цел да насърчава и подпомага търговските и икономическите отношения между България и Дания, Исландия, Норвегия, Финландия и Швеция. Тя сподели добрите си впечатления от българските агропродукти и възможността на България да развива бизнес в аграрно-културния сектор.

Н.П. Ставрос Амвросиу, от Посолство на Кипър, сподели опита на неговата страна в решаването на проблема със замърсяването, пред какъвто е изправена и България. Като пример той посочи практиката на властите в Кипър да предлагат стимулиращи пакети за потребителите, които се откажат от старите си коли и предпочетат нови, по-малко замърсяващи околната среда автомобили. Посланикът изрази добрите си впечатления от това, че младите хора в България владеят по няколко чуждестранни езика.

Г-н Бил Дриздейл, първият председател на БФБЛ, поздрави тримата присъстващи посланици за новите им назначения в България и отбеляза, че бизнесът в страната ще продължи да се стреми да работи в крак с европейските ценности и да следва положителните примери на бизнеса, дадени от държавите-членки на Европейския съюз.

Българският форум на бизнес лидерите е асоцииран с Международния форум на бизнес лидерите и е водещата организация в България, която поощрява и развива корпоративната социална отговорност като задължителен елемент от работата на всяка компания. Членовете на Форума са успешни български и международни фирми и организации, които съзнателно спазват принципите, посочени в Стандарта за бизнес етика, изготвен от БФБЛ. Броят на компаниите, подписали и приели Стандарта като част от своята корпоративна политика, надвишава 1500 в цяла България.

За повече информация: Станислава Пейчева, Български форум на бизнес лидерите, тел: 986 52 02, GSM: (+359 888) 12 55 04, e-mail: office@bblf.bg, www.bblf.bg

Източник:
Български форум на бизнес лидерите

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1465