Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
04 Декември 09, 17:04 / Автор: Българска Мрежа на Бизнес Ангелите
Българска Мрежа на Бизнес Ангелите с нова възможност за видео сесии на предприемачи
Българска Мрежа на Бизнес Ангелите (BBAN) представи новата си онлайн услуга за предприемачи, търсещи финансиране от членовете на Клуба на Бизнес Ангелите в BBAN. С това се подобряват шансовете за привличане на инвеститори за стартиращи и развиващи се компании, а BBAN затвърждава позицията си на водеща европейска Мрежа с изключително иновативни предложения.
От днес всеки предприемач вече може да запише и изпрати собствен кратък видео клип, с който да презентира своя проект и бизнес намерения пред инвеститорите в Мрежата.

Целта на новата технология е да се подобри шанса перспективните проекти да бъдат забелязани и да получат своето финансиране значително по-бързо спрямо традиционните практики.

Достатъчно е предприемачът да запише кратко видео представяне на идеята и да прикачи файла към описанието на своя проект. Всеки бизнес ангел, членуващ в Клуба, ще може да прегледа проекта и видео презентацията, за да научи повече за самия предприемач.
Ако предприемачът не разполага с технологията за това, записът може да бъде направен с осигуреното от Мрежата оборудване в офиса на компанията.

Ако описанието на проектите в платформата на предприемача (http://venures.bban.eu) в момента дава достатъчна начална информация за съществото на проекта и логическата му рамка, то видео представянето позволява да се привлече емоционалното внимание на инвеститорите.

Така се осигурява matching upfront – или предварително "запознанство", при което представянето на самия предприемач може да се осъществи преди дори да е заявен интерес за среща от самите инвеститори.

Новата функционалност реално позволява да се илюстрира най-важният фактор за успешното привличане на инвеститор - качествата и излъчването на самия предприемач. Предприемачът трябва да успее в рамките на няколко минути да предаде посланието за себе си и за проекта в достатъчна степен, за да провокира реакция - да заинтригува потенциалния инвеститор за насрочване на последваща среща. Почтеност, страст, опит, знания, умения, лидерски качества, отдаденост, визия, реализъм, увереност, са само част от известните характеристики, които търсят бизнес ангелите в екипа на всеки бизнес преди да решат да го подкрепят. С новата функционалност това представяне вече е възможно и лесно.

Първият подобен тестов проект бе представен онлайн и за нерегистрирани потребители с изричното разрешение на екипа на StockPodium – един от проектите, към които интересът от страна на инвеститорите в Мрежата е вече значителен. В резултат на новата услуга, екипът осъществи срещи с двама потенциални инвеститори още в рамките на първия ден от представянето на проекта.

Представянето на идеи пред инвеститори в кратки сесии е познато отдавна в практиката на рисковите инвеститори. „Elevator pitch” (представяне в асансьора) е терминът, с който се обозначават те и произлиза от опитите на сценаристи да „продадат” идеята си за даден филм на продуценти, които срещат в асансьорите на небостъргачите на големите студиа в Холивуд. Представянето трябва да кратко, ясно и атрактивно - да се изложи концепцията, бизнес модела и основните характеристики на проекта в достатъчна степен, но не твърде подробно, за да заинтригува потенциалния инвеститор.

Използването на видео представяния не е новост в световната практика. Съществуват редица състезания, медии и дори телевизионни предавания, в които предприемачите записват своите видео сесии за потенциални инвеститори.

Иновацията, внедрена от BBAN в случая, се състои в приложението на технологията в практиките на Мрежи от бизнес ангели. Защото, като цяло, в Европа Мрежите все още не използват достатъчно възможностите на информационните технологии, което значително забавя времето и за приемане и представяне на проекти пред инвеститори.

По поръчка на Българска Мрежа на Бизнес Ангелите по-рано тази година бе проектирана и внедрена ERP и CRM система за практиката у нас. Бяха създадени платформите за бизнес ангели и предприемачи, с които да се улесни представянето на проекти и комуникацията между тях. Тази интегрирана система е сред първите в Европа и резултатите от използването й (като брой привлечени и обслужени проекти), категорично определят BBAN като една от най-добре представящите се подобни структури на континента.

За Контакти:

Ирена Петрова
Coordinator
Българска Мрежа на Бизнес Ангелите
Тел:+359 (2) 490 42 25 / 26
e-mail: press@bban.eu
уебсайт: http://www.bban.eu
адрес: ул Цар Самуил 63, 1301-София, България

Източник:
Българска Мрежа на Бизнес Ангелите

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4988