Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

Вземи в gLOG
08 Декември 09, 13:58 / Автор: Асоциация на индустриалния капитал в България
Служители на „Български пощи” ЕАД от 22 града  преминаха през  квалификационно обучение и обучение по ключови компетентности 
Проектът е осъществен от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), която чрез своя Център за професионално обучение реализира курсовете, в партньорство с „Български пощи” ЕАД. 70 % от финансирането е осигурено от Европейския социален фонд по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.
В рамките на проект „Кариерно развитие за всички” 258 служители на „Български пощи” ЕАД преминаха през квалификационно обучение и обучение по специфични ключови компетентности. Проектът е осъществен от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), която чрез своя Център за професионално обучение реализира курсовете, в партньорство с „Български пощи” ЕАД. 70 % от финансирането е осигурено от Европейския социален фонд по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. 

Обучени бяха служители от „Български пощи” ЕАД от градовете София, Благоевград, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Смолян, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Силистра, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч. 

В контекста на общото европейско настояще и перспектива на България резултатите излизат извън ограничителните рамките на конкретния проект и се вписват в по-дългосрочни, включително и национални политики. Пощенските услуги представляват услуги от общ интерес, каквито са също енергетиката, транспорта, телекомуникацията и др. Качеството на услугите от общ интерес са основен индикатор за социалното, икономическо и териториално сближаване на Съюза и имат пряко отражение върху качеството на живот. В този смисъл повишената квалификация на служителите от „Български пощи” ЕАД може да бъде разглеждана като изпреварваща стъпка и подготовка с оглед общата европейска политика за либерализация на пощенските услуги и за отваряне за конкуренция на пощенските пазари на Европейския съюз. 

АИКБ, която е член на Европейския център на предприятията с публично участие и предприятията от общ икономически интерес – СЕЕР, провежда последователна политика за повишване конкурентоспособността на българските предприятия, адаптивността и квалификацията на работещите в тях.

08.12.2009 г.

Източник: 
Асоциация на индустриалния капитал в България

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.093