Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
09 Декември 09, 10:19 / Автор: Viveka Positive Communications
Министри от икономическия екип на кабинета участваха в Осмата кръгла маса с правителството на България, организирана от Economist Conferences
В панела под надслов „Трудният избор: икономическата политика и бизнес средата” Трайчо Трайков и Калин Христов обсъдиха с висши мениджъри на водещи български и мултинационални компании икономическата политика на България, стратегиите и конкретните тактики за насърчаване икономиката на страната и подобряване на имиджа й.
Министърът икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов и подуправителят на Българската Народна Банка Калин Христов взеха участие в следобедните сесии на Осмата кръгла маса с правителството на България, организирана от Economist Conferences. 

В панела под надслов „Трудният избор: икономическата политика и бизнес средата” Трайчо Трайков и Калин Христов обсъдиха с висши мениджъри на водещи български и мултинационални компании икономическата политика на България, стратегиите и конкретните тактики за насърчаване икономиката на страната и подобряване на имиджа й. Трайчо Трайков посочи, че вече се наблюдават първите сигнали за възстановяване имиджа на България, което може да се отсъди по по-позитивните индекси за състоянието на бизнес средата. Той посочи, че някои от преимуществата на България като инвестиционна дестинация, като ниската данъчна тежест и облекчените административни процедури, спомагат за подобряване на начина, по който държавата се възприема сред инвестиционната общност. 

Калин Христов представи основните индикатори, които очертават преимуществата на българската икономика пред тези на други страни от Източна Европа и позволяват тя да бъде определена като стабилна и конкурентноспособна.

В панела с участието на Росен Плевнелиев и Първан Русинов, под надслов „Конкурентните предимства на България”, бизнесът отправи своите основни препоръки към подобряване работата на правителството. А именно, въвеждането на процедури за бързо възстановяване на ДДС, по-добрата координация между министерствата, установяването на ясни приоритети, построяване на нови магистрали и разширяване на широколентовия достъп.

Дискутираните теми, засягащи работата на Първан Русинов, бяха свързани с управлението на средствата по еврофондовете, прозрачността при провеждането на тръжни процедури и подобряването на електронното правителство. 

Конференцията, която беше открита лично от министър-председателят Бойко Борисов, се състоя на 8 декември 2009 г. в хотел Шератон, София.
За Economist Conferences:

Economist Conferences, която е част от Economist Intelligence Unit, е лидер в организирането на международни форуми за висши бизнес мениджъри, които търсят нови знания по стратегически въпроси. Тези събития включват специализирани секторни конференции, срещи на мениджъри и кръгли маси с правителствата по света. Като част от The Economist Group, издателят на The Economist, организацията има имидж на бранд със 160-годишна история и репутация, основана на база интелектуален интегритет, независимост и перфекционизъм.

Всяко събитие, организирано от Economist Conferences, предоставя обективен и информативен анализ. Тези срещи представляват форуми на най-високо равнище, на които висши мениджъри могат да се срещнат, да получат информация, да разменят възгледи и да сравнят стратегии. 

За допълнителна информация: 

Андреана Станкова, Viveka Positive Communications:

+ 359 2 980 45 87

+ 359 896 66 56 76
Антония Комитова, Creative Solutions:

+ 359 2 980 98 63

Източник:
Viveka Positive Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.8624